Groningen heeft na gelijkspel nog één punt nodig

5 mei 2013

FC Groningen heeft zondagmiddag in Venlo met 0-0 gelijkgespeeld tegen VVV. Door het gelijkspel heeft FC Groningen nu nog één punt nodig in de thuiswedstrijd tegen Ajax om op eigen kracht deelname aan de play-offs af te dwingen. Groningen staat nu zevende met één punt voorsprong op Heerenveen en drie punten voor op ADO. In geval van een gelijk aantal punten na 34 wedstrijden, heeft Groningen altijd een minder goed doelsaldo.

FC Groningen startte in de sterkst mogelijke opstelling in de voorlaatste speelronde van de competitie. De selectie is in de beslissende fase van de competitie nagenoeg fit. Bij VVV-Venlo moest trainer Ton Lokhoff noodgedwongen wel een wisseling toepassen ten opzichte van afgelopen weekend. In de warming-up haakte Winschoter Marcel Seip af met een rugblessure. Hij werd afgelost door Nils Röseler. De eerste helft was niet bepaald om over naar huis te schrijven. Behoudens een gevaarlijk schot van David Texeira had Groningen wel duidelijk het veldoverwicht, maar wist het in de laatste fase te weinig gevaar te creëren. De tussenstanden op de andere velden gaven voor de technische staf geen enkele reden de koers te wijzigen en aan te sturen op een gelijkspel. ADO Den Haag had in eigen huis namelijk brutaal de leiding genomen tegen Feyenoord (2-0). Bij winst van ADO zou FC Groningen bij een gelijkspel in Venlo volgende week alsnog een punt nodig hebben tegen de aanstaande landskampioen Ajax. In de tweede helft stonden weer dezelfde 22 acteurs aan de aftrap. Terwijl op de andere acht Eredivisievelden al minimaal twee goals waren gevallen, waren de kansen in Venlo duur. Van Haaren had een schotkans namens de thuisclub en De Leeuw een kopbal namens de gasten. Verder had ook de tweede helft niet veel om het lijf. Een gele kaart voor Michael de Leeuw, alweer zijn achtste, en een zestal wissels gingen vooraf aan de twee minuten extra tijd in De Koel. Ook daarin werd niet gescoord en dus bleef het 0-0. Door de zege van ADO Den Haag op Feyenoord zijn de Hagenaars ook nog volop in de race voor deelname aan de play-offs. Heerenveen wist de klus, thuis tegen FC Utrecht, ook nog niet te klaren en dus zijn de Friezen ook nog niet zeker van het toetje van de competitie. Indien AZ donderdag de bekerfinale van PSV verliest, is de Alkmaarse ploeg een concurrent voor Heerenveen en ADO Den Haag om een deelnamebewijs voor de play-offs. Zondag 12 mei vanaf 14.30 uur moet FC Groningen minimaal gelijkspelen tegen Ajax om op eigen kracht de play-offs te halen. Opstelling FC Groningen
Bizot, Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet, Bacuna, De Leeuw, Lindgren (86’ Ajilore), Texeira (85’ Christovao), Zeefuik (73’ Schet), Kirm.
Rest bank: Luciano, Letschert, Sparv, Kieftenbeld. Opstelling VVV-Venlo
Mäenpää, Joppen, Röseler, Ramsteijn, Leiwakabessy, Radosavljevic, Van Haaren (68’ Cullen), Türk (82’ Maguire), Ammi (76’ Wildschut), Nwofor, Linssen.
Rest bank: Udegbe, Fleuren, Otsu, Seip (geblesseerd). Toeschouwers: 8.000
Scheidsrechter: Kuipers
Overige officials: Van Roekel, Zeinstra, Boot
Gele kaarten: 61’ De Leeuw

Laatste nieuws