string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen fit naar uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Vrijdag 21 september 2012 om 13:54

De eerste selectie van FC Groningen voor het duel met PEC Zwolle is volledig fit. Alleen de geschorste Suk Hyun-Jun ontbreekt noodgedwongen op het wedstrijdformulier. Verder keert Johan Kappelhof terug bij de selectie.

Trainer Robert Maaskant gaat een wijziging aanbrengen in zijn basiself. Rechtsback Stefano Magnasco wordt in Zwolle buiten de basisopstelling gehouden. Leandro Bacuna gaat spelen als rechtsachter. “Magnasco komt even in de wachtkamer te zitten. Hij is nog maar negentien en we willen zorgvuldig met hem omgaan. Bacuna speelde tegen Vitesse niet zijn beste wedstrijd, maar heeft in mijn ogen veel kwaliteiten die van pas komen als rechtsback,” vertelde Maaskant vrijdag na afloop van de afsluitende training op het kunstgras van VV Actief in Eelde.
Debuut bij achttien
“Verder keert Johan Kappelhof terug in de basisopstelling en zal Kees Kwakman weer als middenvelder worden opgesteld. Verder hebben we ook nadrukkelijk gekeken naar de positie van linksback. Daar was het een ‘close-call’ tussen Lorenzo Burnet en Emil Johansson. We hebben toch gekozen voor Burnet en dat betekent dat Johansson niet bij de achttien zit. Paco van Moorsel zal zijn debuut maken bij ‘de achttien’.”
Nooit opgeven
Maaskant had de wedstrijd tegen Vitesse nog eens helemaal opnieuw gekeken. “Het was teleurstellend en na deze analyse was ik nog meer verrast. Direct na de wedstrijd overheerst het gevoel over de laatste vijf minuten. Maar dat is vaak niet terecht. In de eerste helft hebben we een hele degelijke pot voetbal neergezet. Voetbal bestaat echter ook uit het benutten van kansen. En daar heeft afgelopen week de focus op gelegen. Ook is het voor de jonge groep van belang nooit op te geven, ook al sta je met 5-0 achter. Dan nog moet je er vol voor blijven gaan, al hopen we het natuurlijk niet nog een keer op deze manier mee te maken.”

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard