string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen en Utrecht onbekend voor elkaar.

Vrijdag 12 september 2008 om 15:51

FC Groningen en FC Utrecht spelen zondagmiddag in Euroborg tegen elkaar in de tweede ronde van de Eredivisie 2008/2009. Terwijl bij Utrecht een totaal andere opstelling wordt verwacht, wilde Groningen-trainer Ron Jans zijn collega John van Loen ook niets wijzer maken.

Jans trainde net als in de aanloop naar Vitesse-Groningen achter gesloten deuren: “Vorig  jaar hebben we dat twee keer gedaan en je ziet het bij steeds meer clubs. Af en toe hebben we behoefte aan lekker in alle rust kunnen trainen. En we hebben vandaag (vrijdag – red.) de puntjes op de i kunnen zetten.”
Drie spelers zijn niet fit voor de wedstrijd. Martijn Meerink kampt met een voetblessure en ook Jeroen Veldmate en Matias Cahais zijn nog niet okselfris. Van de andere zeventien beschikbare veldspelers zal er zaterdag nog eentje moeten afvallen. De opstelling is zoals gebruikelijk pas anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd bekend.
Internationals
Jans: “We hebben de afgelopen weken prima getraind, ondanks de afwezigheid van diverse internationals. Pas sinds vandaag is de hele groep compleet, maar ik beschouw dat niet persé als een nadeel. Bovendien zijn het gewoon de regels dat internationals in die periode kunnen worden opgeroepen. Andreas Granqvist en Marcus Berg hebben na twee wedstrijden zonder minuten wel weer extra zin om te spelen. Evgeniy Levchenko heeft 90 minuten en een lange reis in de benen en Tom Hiariej speelde 70 minuten. Ze zijn er allemaal weer bij.”
Spektakel
Van Loen kijkt uit naar de duels tussen FC Groningen en FC Utrecht. “De laatste jaren komen we elkaar zeer regelmatig tegen. Het zijn altijd leuke en interessante wedstrijden tussen deze twee ploegen. Dat zal dit jaar ook zo zijn. Beide teams willen namelijk aanvallend voetbal spelen. Dus ik verwacht kansen over en weer. FC Groningen zal niet tegen de eigen zestien meter aankruipen en wij ook niet. Het wordt een spektakel, althans dat verwacht en hoop ik. Wat ik van de 4-0 zege van FC Groningen tegen Vitesse vond? Dat hou ik nog even voor me… Wat FC Groningen heel goed deed, was het benutten van de man meer situatie. Dat lukt niet elk elftal tegen een ploeg met tien man.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’