string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen en AZ missen topschutter (uitverkocht!).

Donderdag 27 november 2008 om 18:37

Vrijdagavond om 20.45 uur ontvangt FC Groningen koploper AZ in Euroborg. In het duel kunnen beide clubs niet beschikken over hun topscorer. FC’er Marcus Berg is geschorst en Mounir El Hamdaoui van AZ geblesseerd. Het duel is inmiddels volledig UITVERKOCHT.

Bij FC Groningen zijn naast de geschorste Berg ook Jeroen Veldmate en Evgeniy Levchenko nog altijd afwezig. Beide linkspoten hebben een vrijwel identieke blessure aan het bovenbeen en krijgen deze dagen een scan. Sepp De Roover is terug bij de selectie en ook Oluwafemi Ajilore is inzetbaar. Hij trainde net als vorige week maar één keer met de groep mee, maar is wel weer wedstrijdfit.

Tactisch
Trainer Ron Jans kijkt met plezier uit naar de wedstrijd tegen AZ. “We hebben vandaag (donderdag – red.) de spelers van AZ toegelicht aan de hand van beelden. Vervolgens hebben we de tactiek van het magneetbord in de praktijk op het veld geoefend. Voor de spelers is nu duidelijk wat ze moeten doen. Het gaat nu om de uitvoering in de wedstrijd. We zijn wel meer tactisch bezig geweest dan eerder. Eigenlijk heeft Louis van Gaal ook elke wedstrijd wel een foefje tegen ons waardoor spelers de eerste minuten van de wedstrijd soms wat zoekende zijn. Ik denk dat hij de afwezigheid van El Hamdaoui oplost met het inbrengen van Brett Holman. Ook zijn specifieke kwaliteiten zijn bekend. Hij is een vergelijkbare speler als El Hamdaoui, alleen in de één tegen één misschien is minder.”

De jagers
In het programmaboekje laat Jans het volgende optekenen: “Voor de hele ploeg waren er genoeg dingen om van te leren, afgelopen zondag. Het is duidelijk dat wij een stuk agressiever moeten zijn dan afgelopen weekend. Naar mijn eigen ploeg ben ik heel nieuwsgierig. Onze tegenstander AZ is de afgelopen weken opgestaan en gegroeid. Ze hebben Ajax afgelopen weekend vroeg onder druk gezet en zijn gevaarlijker in de omschakeling. Zij zullen veel vertrouwen hebben en moeten nu maar eens laten zien dat zij kunnen omgaan met de eerste plek in de Eredivisie. Zij zijn het wild en wij zijn de jagers.”

Veel sfeer
Trainer Van Gaal van AZ meldt het volgende: “De laatste overwinning dateert uit het seizoen 2004/2005, toen FC Groningen nog in het Oosterpark speelde.” Tegenstanders hebben het vaak zwaar in Euroborg. “Dat heeft te maken met de kwaliteit van het elftal. Het is een mooi stadion met veel sfeer, waar de supporters dicht op het veld zitten, al is dat niet de belangrijkste reden waardoor ploegen het vaak moeilijk hebben in Euroborg. Uit de eerste competitiehelft blijkt zeker dat FC Groningen een concurrent is. Maar we zijn pas twaalf wedstrijden onderweg, er kan nog van alles gebeuren. Pas na 34 wedstrijden kunnen we zien waar zowel Groningen als AZ staan.” 

Behalve op Eredivisie Live en via Radio Noord wordt de wedstrijd live uitgezonden op het open net, door mannenzender Discovery Channel. Zaterdag en zondag zijn nog vier ploegen uit de top-10 te zien op deze zender: SC Heerenveen-PSV (zaterdag, 20.45 uur) en Ajax-FC Utrecht (zondag, 12.30 uur).

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard