Groningen doelpuntloos gelijk tegen ADO Den Haag.

Zondag 11 februari 2018 om 18:53

FC Groningen heeft zondagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. In het Noordlease Stadion maakte Deyovaisio Zeefuik zijn thuisdebuut. Met het 23ste punt in 23 wedstrijden staat FC Groningen, met elf wedstrijden voor de boeg, nog altijd op de dertiende plek van de ranglijst in de Eredivisie.

JW201801075910

In het Noordlease Stadion keerden Samir Memisevic en Mimoun Mahi terug in de basiself ten opzichte van de verloren uitwedstrijd bij Feyenoord van afgelopen donderdag. Kasper Larsen en Uriel Antuna begonnen op de bank. ADO Den Haag won de toss en koos ervoor om van helft te wisselen. Na twee minuten kregen de gasten de eerste mogelijkheid. Sergio Padt maakte de inzet van Björn Johnsen onschadelijk en het zou weer eens zo’n middag worden voor de doelman en aanvoerder van de FC.

Na vijf minuten kreeg Mimoun Mahi een flinke tik van Tom Beugelsdijk te verwerken. De ADO-speler kreeg bij zijn volgende wilde actie tegen Tom van Weert een gele kaart. Ritsu Doan en Tom van de Looi zorgen voor het Haagse doel voor gevaar, voordat Padt weer redding moest brengen op een inzet van Johnsen. De Haagse doelman met een contract voor onbepaalde tijd had bij enkele situatie meer geluk dan wijsheid nodig om het Groningen-gevaar onschadelijk te maken.

Na een gele kaart voor Danny Bakker moest Wilfried Kanon zich geblesseerd laten vervangen aan de kant van de Hagenaars. Tom van Weert kreeg zes minuten voor de pauze nog een kans, maar vond Zwinkels op zijn pad. Aan de overzijde is het invaller Shaquille Pinas die de lat raakt in een hoekschopsituatie. Met een 0-0 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na de pauze verving Juninho Bacuna zijn teamgenoot Yoëll van Nieff op het middenveld. De invaller werd binnen drie minuten op de bon geslingerd door arbiter Jeroen Manschot. Ook Zeefuik werd enkele minuten bestraft met een gele kaart. De van Ajax gehuurde rechtsback moest zich laten vervangen door Kasper Larsen. Dertien minuten voor tijd kreeg diezelfde invaller dé kans van de wedstrijd. Een kopbal van de Deen werd echter door Zwinkels gekeerd.

De laatste wissel van de wedstrijd was veelbesproken. Na ruim 35 minuten warmlopen kwam Lars Veldwijk uit eigen beweging terug op de bank zitten en koos de technische staf van FC Groningen op dat moment om Ritsu Doan te vervangen door de andere speler die – naast Kasper Larsen – tijdens de tweede helft warmliep, Ajdin Hrustic. Nadat Padt nog tweemaal alert kon optreden, was er nog een aardige kans voor Tom van Weert. Hij kon een voorzet van invaller Hrustic echter net niet bereiken.

Zo was en bleef het 0-0 in de 23ste speelronde tussen FC Groningen en ADO Den Haag. Voor Groningen leverde het 23ste punten het behoud van de dertiende plek op de ranglijst op. Komende vrijdag gaat de ploeg van trainer Ernest Faber op bezoek bij VVV in Venlo. Het duel in De Koel begint om 20.00 uur en is de eerste wedstrijd van de 24ste speelronde. De volgende thuiswedstrijd is het duel met NAC Breda op vrijdag 23 februari. Aanvang is dan opnieuw 20.00 uur.