Groningen doelpuntloos gelijk in Alkmaar

1 april 2017

FC Groningen heeft zaterdagavond in Alkmaar met 0-0 gelijkgespeeld bij de nummer 5 van de ranglijst, AZ. Met het behaalde punt blijft FC Groningen twaalfde op de ranglijst van de Eredivisie. Ajdin Hrustic maakte zijn debuut in het eerste elftal Komende woensdag komt NEC op bezoek in het Noordlease Stadion.

In Alkmaar startte de FC in een formatie die sterk leek op de opstelling van twee weken geleden, thuis tegen Willem II. Destijds stond Yoëll van Nieff nog centraal achterin en nu startte Samir Memisevic die terugkeerde van een schorsing. Van Nieff had vrijdag pas weer voor het eerst meegetraind met de eerste selectie.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd in een aantrekkelijk duel. Beide ploegen kregen kansen, waarvan die voor Mimoun Mahi namens FC Groningen de grootste was. AZ was vaak dreigend in de persoon van Dos Santos, maar doelman en aanvoerder Sergio Padt trad geregeld reddend op voor Groningen.

Ook werd Groningen nog een strafschop onthouden in de slotfase van het eerste bedrijf toen Ron Vlaar de Noor Alexander Sorloth aan de arm trok binnen de zestien meter. Scheidsrechter Kevin Blom constateerde geen overtreding. In de tweede helft van de wedstrijd begon de thuisclub sterker, maar was het uiteindelijk FC Groningen dat in de slotfase op jacht ging naar een treffer.

Het was even nadat het Alkmaarse publiek door de leus 'kampioenen' het Beloftenteam van AZ feliciteerde met de promotie naar de Juliper League. In de slotfase kwam Ajdin Hrustic binnen de lijnen als vervanger van Sorloth. Voor de Australische Bosniër met ook nog een Roemeens paspoort was het zijn tweede debuut in één week. Afgelopen weekend debuteerde de aanvallende middenvelder in een oefenduel bij Jong Australië.

Even later kwam ook Oussama Idrissi nog als invaller binnen de lijnen, maar in de 0-0 stand kwam geen verandering meer. Ruben Jenssen was degene die in de tweede helft de grootste mogelijkheid namens Groningen had gekregen, maar over schoot. De cornerverhouding was uiteindelijk 19-6 in het voordeel van de Noord-Hollanders.

De beide doelmannen gingen deze avond met het meest tevreden gevoel van het veld, maar voor hun beide ploegen had er dus ook meer ingezeten. AZ en FC Groningen blijven door het behaalde punt respectievelijk plek 5 en 12 van de ranglijst. Woensdag om 19.45 uur is NEC de volgende tegenstander van Groningen in het Noordlease Stadion.

20170401JV8006

Laatste nieuws