string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen bekert tegen Haaglandia.

Woensdag 25 augustus 2010 om 23:22

FC Groningen speelt in de derde ronde van de KNVB-beker tegen Topklasser Haaglandia/Sir Winston. Die ploeg won woensdagavond na strafschoppen van SVZW.

Onder toeziend oog van trainer Pieter Huistra kwamen de Topklassers uit Rijswijk op een 2-0 achterstand tegen de hoofdklasser uit Wierden. In de 81ste minuut maakte de thuisclub Haaglandia de aansluitingstreffer. In de slotminuut scoorden de Zuid-Hollanders een door Roelof Luinge toegekende strafschop.

In de verlenging werd niet gescoord. In de strafschopserie werd bij een 4-4 stand gemist door Tamerus, waarna Haaglandia de 5-4 binnenschoot. Het duel in de derde bekerronde wordt op woensdag 23 september om 20.00 uur gespeeld op het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk. De club beschikt niet over een vaste lichtinstallate.

Trainer Pieter Huistra: “Het was een wedstrijd waarin SVZW absoluut de betere ploeg was. Eigenlijk zijn ze de hele wedstrijd amper in de problemen geweest. In de tachtigste minuut viel een schot vanaf de middellijn zomaar binnen. En in de extra tijd maakten ze ongelukkig hands.”

“Haaglandia won vervolgens in de strafschopserie. Zij spelen op kunstgras en is een club die voorkomt uit onder meer RVC, de club waar Aad de Mos zijn wortels heeft liggen. Ze kijken er uit naar de wedstrijd tegen FC Groningen in de derde ronde van het bekertoernooi.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’