string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groep van 24 spelers naar trainingskamp Oliva in Spanje.

Vrijdag 04 januari 2013 om 15:17

FC Groningen zal zaterdagochtend vroeg met 24 spelers afreizen naar het trainingskamp in Oliva. Daarnaast zal onder aanvoering van manager technische zaken Henk Veldmate een staf van 12 leden onderdeel uitmaken van het totale Groningse gezelschap, dat tot en met 12 januari aan de Spaanse oostkust ten zuiden van Valencia zal verblijven.

Bij vertrek vanaf Schiphol zal de zieke Género Zeefuik ontbreken. Bij voldoende herstel zal de spits zich dinsdag alsnog bij de groep melden. Naast Emil Johansson zullen ook Suk Hyun-Jun en Matias Jones in Groningen achterblijven. De spelersgroep, die hoofdtrainer Robert Maaskant voor het trainingskamp in Oliva heeft samengesteld, wordt aangevuld met de Beloften-spelers Nick Bakker, Yoëll van Nieff, Hilal Ben Moussa en Timo Letschert. Daarnaast vliegt ook talent Richairo Zivkovic mee met de groep.
Keuzes
Maaskant licht de keuzes als volgt toe: “Bij de samenstelling van de groep voor dit trainingskamp hebben we  gekeken naar een dubbele bezetting van alle posities, in combinatie met een aanvulling van talentvolle jongens.”
FC Groningen zal tijdens het trainingskamp in Oliva drie oefenwedstrijden spelen. In de periode van 5 januari tot en met 12 januari 2013 zijn achtereenvolgens topklasser AFC, AA Gent uit België en NAC Breda sparringpartners voor de selectie Maaskant.
Hotel Oliva Nova Golf
FC Groningen vertrekt op zaterdag 5 januari in alle vroegte via Amsterdam naar Oliva, gelegen aan de Spaanse oostkust, precies tussen Valencia en Alicante. De spelersgroep en de begeleidende staf nemen daar een week hun intrek in het Hotel Oliva Nova Golf. Het complex beschikt onder meer over vier sportvelden, direct grenzend aan het resort.
AFC
Op zondag 6 januari is op één van die velden AFC uit Amsterdam, uitkomend in de zondag topklasse, de eerste oefenpartner. Deze wedstrijd wordt om 12.00 uur gespeeld.
AA Gent
Op donderdag 10 januari oefent FC Groningen tegen AA Gent. Het tijdstip van de aftrap tegen de Belgische club, die dezer dagen afscheid nam van voormalig Roda JC- en Vitesse-spits Bob Peeters als trainer, moet nog worden vastgesteld. Naar verwachting zal dit aanvangstijdstip ergens in de middag liggen.
NAC Breda
Een dag later volgt nog een oefenwedstrijd. Op vrijdag 11 januari is NAC Breda de tegenstander. De Brabanders beleggen hun trainingskamp in dezelfde periode als FC Groningen, maar dan in de directe omgeving van Valencia. Met NAC moet nog worden afgestemd op welke locatie het oefenduel wordt gespeeld en afhankelijk daarvan zal ook het aanvangstijdstip worden bepaald.
Terug
Op zaterdag 12 januari, tegen het einde van de ochtend, pakken spelers en staf weer hun koffers om terug te vliegen naar Schiphol. Een week later, op zondag 20 januari om 12.30 uur,  hervat FC Groningen de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Samenstelling groep FC Groningen trainingskamp Oliva:
Selectie:
Luciano da Silva, Marco Bizot, Johan Kappelhof, Stefano Magnasco, Virgil van Dijk, Oluwafemi Ajilore, Kees Kwakman, Nick Bakker, Lorenzo Burnet, Yoëll van Nieff, Rasmus Lindgren, Maikel Kieftenbeld, Michael de Leeuw, Paco van Moorsel, Tim Sparv, Hilal Ben Moussa, Timo Letschert, Mitchell Schet, Leandro Bacuna, David Texeira, Richairo Zivkovic, Andraz Kirm, Henk Bos en Filip Kostic.
Begeleidende staf:
Henk Veldmate, Robert Maaskant, Erwin van de Looi, Ruud Hesp, Dick Lukkien, Jan Arend Vredeveld, Frank Baarveld, Peter Eppinga, Henk Hagenauw, Henk Sikkema, Bert de Voogd en Bas Roorda.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’