Groep F verteert eerste Europese week goed.

Dinsdag 22 september 2015 om 10:47

Net als FC Groningen verteerden de overige clubs in Groep F de eerste Europese groepswedstrijd prima. SC Braga won thuis gemakkelijk van Maritimo Funchal, terwijl Slovan Liberec Marila Pribram eenvoudig aan de kant schoof. Olympique Marseille speelde thuis in een beladen topper gelijk tegen Olympique Lyon.

SC Braga won donderdag in Tsjechië met 0-1 bij Slovan Liberec en zette dat goede resultaat door in de competitie. De eerstvolgende tegenstander van FC Groningen in de Europa League mocht één dag langer rusten dan de rest en nam het maandagavond in eigen huis op tegen Maritimo Funchal.
Braga
De eilanders werden gemakkelijk aan de kant geschoven door Braga. Het werd uiteindelijk 5-1 voor de thuisploeg, mede door twee doelpunten van de nieuwe spits Nikola Stojiljkovic. De overige treffers voor de Europa League deelnemer kwamen op naam van Rafa Silva, Alan en Rui Fonte.
Net als vorige week kleurde de wedstrijd van Braga rood. Nu was het echter niet de ploeg van trainer Paolo Fonseca die met minder man eindigde, maar tegenstander Funchal. João Diogo en Raúl Silva werden na ruim een uur binnen twee minuten na elkaar weggestuurd met een rode kaart.
Liberec
Slovan Liberec handhaafde de plek in de top van de Tsjechische competitie door een 3-0 overwinning op Marila Pribram. Verdediger Lukas Pokorný opende na 25 minuten de score bij de thuisploeg, waarna het team van trainer Jindrich Trpišovský het na rust afmaakte. De 2-0 viel vlak na de pauze door een eigen doelpunt van de tegenstander en de Albanees Herolind Shala gooide de wedstrijd na 67 minuten definitief in het slot, 3-0.
Topschutter Marek Bakoš, al goed voor vijf treffers dit seizoen, kreeg rust en viel in de slotfase in. Oud-FC’er Ondrej Svejdik zat negentig minuten op de bank. Slovan Liberec staat met vijftien punten uit zeven wedstrijden op de tweede plaats op twee punten achter koploper Sparta Praag.
Marseille
Voor Olympique Marseille stond enkele dagen na het optreden in Euroborg een topwedstrijd op het programma. Concurrent Olympique Lyon werd zondag in het eigen Stade Vélodrome ontvangen. De bezoekers kwamen na 25 minuten spelen op voorsprong door een strafschop. Keeper Steve Mandanda was volgens de scheidsrechter in de fout gegaan en kreeg hiervoor een gele kaart.
Vlak voor rust moest l’OM met tien man verder door een rode kaart van topscorer Romain Alessandrini. De thuisploeg rechtte in de tweede helft de rug en kwam via de Nederlandse verdediger Karim Rekik langszij. Daardoor pakte Marseille een punt, maar zakte het wel een plaatsje op de ranglijst waardoor het nu twaalfde staat in de Ligue 1.