Groep F kent goede generale, vier keer winst.

Dinsdag 03 november 2015 om 14:49

Het was een goede competitieronde voor de vier clubs uit Groep F. Naast FC Groningen wisten ook Slovan Liberec, Olympique Marseille en SC Braga hun competitiewedstrijden te winnen.

Na twee gelijke spelen in de competitie, één voor en één na de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, weet Slovan Liberec weer wat winnen is. De ploeg van trainer Jindrich Trpišovský won afgelopen weekend in het eigen Stadion u Nisy met 2-1 van Banik Ostrava, hekkensluiter van de Tsjechische competitie.
Topscorer
Topscorer Marek Bakos zette zijn ploeg vlak voor de pauze op een 1-0 voorsprong. Het betekende de zesde goal in twaalf wedstrijden voor de Slowaakse spits van Slovan Liberec. Tsjechisch international Josef Sural verdubbelde de voorsprong in de 70ste minuut naar een comfortabele 2-0.
In de slotfase werd het nog spannend door een treffer van Marek Cervenka zo`n zes minuten voor tijd, maar de komende tegenstander van FC Groningen wist de voorsprong te behouden. Door de winst blijft Slovan Liberec vierde op de ranglijst. De ploeg verloor dit seizoen nog maar één keer.
N’Koudou
Olympique Marseille klom in de Ligue 1 naar de twaalfde plaats op de ranglijst door een overwinning in en tegen Nantes. Het was de tweede uitoverwinning op rij en de ploeg van de Spaanse trainer Michel, is nu drie wedstrijden in de competitie achter elkaar ongeslagen. Georges N’Koudou, de rappe aanvaller die in Euroborg tijdens de wedstrijd tegen de Groningers het openingsdoelpunt maakte, was de verlosser voor l’OM.
Zijn inzet vlak na rust leverde de club uit Zuid-Frankrijk de volle winst op. Nederlander Karim Rekik mocht voor het eerst sinds ruim een maand weer eens in de basisopstelling beginnen en speelde de gehele wedstrijd. Het puntentotaal is opgeschroefd tot vijftien punten uit 12 duels.
In vorm
SC Braga is in vorm en etaleerde dat afgelopen weekend weer eens in de Portugese competitie. De koploper uit Groep F pakte vorige week een knap punt in en tegen FC Porto en was afgelopen zaterdag thuis veel te sterk voor Belenenses, 4-0.
Grote man aan de kant van Braga was Portugees international Rafa Silva. De middenvelder gaf een assist bij de 3-0 op Nikola Stojiljkovic en tekende zelf voor het laatste doelpunt van de wedstrijd. De overige goals werden gemaakt door de Egyptenaar Ahmed Hassan en de Portugees Ricardo Ferreira. Voor de laatstgenoemde betekende het zijn eerste doelpunt in dienst van SC Braga. Met 17 punten uit negen wedstrijden staat Braga vierde.