Groen-witte magie van Mahi mag niet baten.

Maandag 19 december 2016 om 11:54

Nick Veenhof (14 jaar) had er wel zin in om de wedstrijd FC Groningen-Go Ahead Eagles te bekijken vanaf de perstribune. Hij was aanwezig als “Junior Reporter” en schreef onderstaand verslag van de wedstrijd.

1e helft:
Een flitsende start, want FC Groningen sticht meteen gevaar
Na 5 minuten spelen probeert Go Ahead Eagles de bal in het bezit te houden en Groningen wacht af.
Het eerste schot op doel is van Tibbling, geen doelpunt, maar Groningen houdt druk.
Daarna een doelpoging van Go Ahead door De Kogel, de bal gaat naast.
En dan valt de 1-0! Mahi schiet raak vanaf rechts, hoog in het doel. Zoals de omroeper zei: “groen-witte magie van Mimoun Mahi!”.
De Eagles proberen iets terug te doen met veel afstandsschoten. En dan valt de 1-1: Antonia komt er met snelheid langs, blijft rustig en plaatst de bal koeltjes langs Padt.
Groningen probeert weer de leiding te nemen en zet druk. Vijf minuten voor rust is er nog een schot van Mahi, maar zonder resultaat.
Dan is het rust: Groningen is de bovenliggende partij, maar vergeet zichzelf te belonen.

2e helft
Go Ahead wordt steeds gevaarlijker. Een schot van Ritzmaier wordt gepareerd door Padt.
In de 57e minuut komt Sorloth in het veld voor Tom van Weert.
Even later is er groot gevaar voor Groningen en haalt Hans Hateboer de bal van de lijn!
Er worden over en weer nog gele kaarten gepakt en aan de kant van Groningen komen Hiariej en Idrissi nog in het veld.
Groningen zet aan voor de laatste vijf minuten, come on FC!
Van Nieff versiert een vrije trap op een mooie plek in de 90e minuut…..in de muur!
En wat een kans: Sorloth schiet van dichtbij net over!
Drie minuten extra tijd, het wordt nog spannend.
Afgelopen! Groningen weet in eigen huis niet te winnen van Go Ahead Eagles, jammer!