string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groen Geel wint oefenwedstrijd tegen FC Groningen.

Donderdag 09 januari 2014 om 14:50

De winnaars van de Make-A-Wish Competitie zijn bekend. De amateurvereniging, die het meeste geld inzamelde voor het goede doel en hierdoor een oefenwedstrijd mag spelen tegen FC Groningen is Groen Geel. VV Actief eindigde op plek twee en wint hiermee een jeugdclinic voor de vereniging, georganiseerd door FC Groningen. In totaal werd er met alle initiatieven van de zestien deelnemende amateurclubs ruim 22.000 euro ingezameld voor de maatschappelijk partner van FC Groningen.

Bij Groen Geel werd een 24-uurs barmarathon gehouden. Eén team heeft een bardienst van 24 uur gedraaid en hiermee geld ingezameld voor Make-A-Wish Nederland. Een ander team van Groen Geel verkocht kerstmutsen. Zo had elk team van Groen Geel een eigen ludieke actie om geld in te zamelen voor het goede doel en haalden zij uiteindelijk het meeste geld op Make-A-Wish Nederland.
VV Actief
VV Actief hield een groot sponsorgala, volledig in het teken van Make-A-Wish Nederland. Het hoogtepunt van de avond was een veiling onder leiding van ambassadeur Jacques  d’Ancona. Verder verkocht VV Actief elftalposters van elk team van de vereniging.
Onstwedder Boys
Bij Onstwedder Boys hebben zich ook verschillende teams ingezet voor Make-A-Wish Nederland. Zo zamelde het F1-team lege flessen in en hield de E2 een oud ijzer-inzamelingsactie. Onstwedder Boys eindigde met deze initiatieven op de derde plaats en wint hiermee eveneens een jeugdclinic van FC Groningen.
Prijs
Mick Duzink, manager maatschappelijke projecten van FC Groningen, zegt over de acties en de totale opbrengst van  € 22.241,56 van de Make-A-Wish Competitie: “Wij zijn er trots op dat de zestien deelnemende amateurverenigingen zich op deze manier hebben ingespannen voor de Make-A-Wish Competitie. Ze zijn daarbij heel creatief en vindingrijk geweest. Hiervoor verdienen ze eigenlijk allemaal wel een prijs, maar het woord ‘competitie’ zegt het al: er zijn dan altijd winnaars en die feliciteren wij van harte met hun prijs. Dankzij alle initiatieven kan Make-A-Wish Nederland met het opgebrachte geld weer nieuwe wensen in vervulling laten gaan van kinderen met een levensbedreigende ziekte.”
16 Clubs
De 16 deelnemende clubs waren: SJO BBC, VV Potetos, VV GOMOS, DZOH, SV Nieuweschans, VV Actief, Rood Zwart Baflo, ONR, Groninger Boys, VV Boerakker, Groen Geel, Onstwedder Boys, VV Spijkenisse, Geel Wit Ameland, UFC Noordpool en SV Yde de Punt.
Allerliefste wensen
Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Naast een vaste jaarlijkse financiële bijdrage organiseert FC Groningen verschillende activiteiten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Make-A-Wish Nederland en om nog meer naamsbekendheid te generen voor de stichting.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’