string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

GROEN – WIT HEEFT DOEN BEVEN!

Maandag 04 mei 2015 om 16:52

Gisteren was het dan zo ver, de finale van de KNVB beker! Zo’n 17.000 supporters van de FC vertrokken naar De Kuip, waaronder 5 Junior Club bussen. Een ieder was er zich bewust van dat het een onvergetelijke dag zou worden, ongeacht de uitslag van de wedstrijd.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor Michael de Leeuw. Hij kreeg de bal voor zijn voet maar mikte in de verkeerde kant van het zijnet. Na een half uur spelen was daar een voorzet van Mimoun Mahi die bijna werd geraakt door Michael de Leeuw maar helaas kopte hij net onder de bal door. Ruststand: 0 – 0.
In de 62e minuut kwam Jarchinio Antonia het veld in. Hij verving Mimoun Mahi. Antonia kwam al snel in actie en zorgde voor een mooie opening voor het eerste doelpunt: vanaf de rechterkant legde hij de bal terug naar Albert Rusnak, die hem in de linkerbenedenhoek er in schoot: 0 – 1 voor de FC !!!
Elf minuten na het eerste doelpunt volgde de tweede. Albert Rusnak liet zich opnieuw binnen de 16 meter zien en dat deed hij goed want hij scoorde de 0 – 2 voor de FC!!
Na het eindsignaal barstte de vreugde bij de FC-fans en de spelers volledig los. Eindelijk mocht Maikel Kieftenbeld de beker vasthouden! Het was een historische zondag, op 3 mei 2015 in Rotterdam. Een echte droom, die werkelijkheid is geworden!!
De kinderen die het gras van De Kuip mochten betreden tijdens de finale van de KNVB beker zijn:
Lars Kaman, Harold Nauta, Mariël Nauta, Twan Idema, Kevin Wolf en Niels Roemeling
Ook verzorgden wij de opstelling activiteit voor de wedstrijd. Elf meiden lieten de opstelling van de FC zien.
Eva Kruize, Laura Kruize, Aline Cazemier, Jantine Cazemier, Mendy Timmerman, Romy Timmerman, Anouk Hofman, Susan Hofman, Quincy Post, Mandy Post en Iris Beumee.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’