Groby's Grommende Weblog

11 juni 2008

Weer een week voorbij, weer een week dichter bij de start van het EK. Het eerste elftal van FC Groningen heeft op Curacao voor de tweede keer de Chippie Polar Cup gewonnen. In 2006 was FC Groningen ook de winnaar van dit toernooi op de Nederlandse Antillen. Het was voor de jongens een gezellige week waarin ze rustig konden afbouwen na een lang seizoen. Dat terwijl wij hier in de regen en de wind rondliepen.

De spelers van het eerste zijn tien dagen op Curacao geweest. Daar hebben ze natuurlijk genoten van het warme weer. Het was een gezellige week met trainingen, zwemmen en dus af en toe een wedstrijd. De deelnemers aan de Chippie Polar Cup waren: Suriname, de Nederlandse Antillen, het Braziliaanse Flamengo EC en FC Groningen. De eerste wedstrijd hadden de Groningers met 3-0 gewonnen van het nog jonge Flamengo EC.

In de finale kwam FC Groningen uit tegen de Nederlandse Antillen. Onder luid applaus scoorde de Antillen binnen tien minuten de 1-0. Mark- Jan Fledderus liet het er natuurlijk niet bij zitten en scoorde vanuit een mooi geplaatste vrije trap de 1-1 binnen. Nu hadden de Groningers de smaak te pakken en Goran Lovre scoorde de 1-2 op aangeven van Fredrik Stenman. Er werd goed gespeeld en dat kon het publiek wel waarderen. De Antillen kwamen heel snel weer op 2-2.

Bijna rood
Vervolgens was er even een moment dat iedereen in de war was, want de scheidsrechter stuurde Lovre in de 22ste minuut met rood van het veld, na een hele lichte overtreding. De scheidsrechter had het verkeerd gezien, want hij dacht de aanvaller al een gele kaart had en daarom gaf hij rood. Gelukkig werd de kaart weer ingetrokken en kon de wedstrijd weer verder met 22 spelers op het veld. FC Groningen kreeg nog kansen op de voorsprong met kopballen van Powel en Kolder.

De tweede helft startte Groningen met de frisse Veldmate en Matavz als vervangers van Kruiswijk en Kolder. Binnen de minuut kreeg Fledderus de kans om de voorsprong op het bord te zetten, zijn inzet vloog echter naast het doel. Matavz, Fledderus en Stenman vuurden allen nog eens op de keeper, die in de 57ste minuut eindelijk kansloos was. Een strakke voorzet van Fledderus vanaf links werd knap door Fredrik Stenman binnen gekopt: 2-3. Van der Laan en Metaj kwamen in de 63ste minuut binnen de lijnen en niet veel later klaarde Matavz de klus door een prima individuele actie en assist van Powel te belonen met een doelpunt: 2-4.

Feestje ter afsluiting
De wedstrijd werd uitgespeeld en de stand bleef 2-4. Voor de tweede keer won FC Groningen dit toernooi en dat was een klein feest wel waard. De spelers zijn inmiddels al terug in Nederland en gaan nu genieten van een welverdiende vakantie. Begin juli gaan de voorbereidingen voor volgend seizoen alweer van start. Bij die voorbereidingen zal Marnix Kolder niet meer aanwezig zijn, want hij vertrekt naar VVV Venlo. Hij heeft een contract getekend voor drie jaar. Ik wens Marnix heel veel succes bij de Limburgers.

Voor mij is het de komende periode ook erg rustig, omdat er niet gevoetbald wordt in Euroborg. Ik zal dus niet meer wekelijks mijn blog op de website zetten, maar zodra er nieuws is, zal ik op vrijdag een berichtje plaatsen. Ik wil de Junior Club en al haar leden bedanken voor een fantastisch seizoen. Ik hoop na de zomer weer terug te zien.

Nog allemaal even goed je best doen op school en daarna allemaal heerlijk genieten van de zomervakantie!!!  
Voetbalpoot Groby!


ATR
Bron: FC Groningen Junior Club

Laatste nieuws