Wereldgoal en drie punten in duel met AZ

24 oktober 2021

Een wereldtreffer en wil om te winnen leverde FC Groningen zondag 24 oktober een schitterende avond op. Na twintig minuten spelen werd het absolute hoogtepunt van de wedstrijd tegen AZ bereikt. Cyril Ngonge maakte met zijn hak op schitterende wijze de 1-0. In de tweede helft maakte Michael de Leeuw het feest compleet. De spits maakte het tweede Groningse doelpunt en zette daarmee de eindstand op het scorebord, 2-0. De drie punten bleven deze avond in Euroborg en de eerste thuisoverwinning van het Eredivisieseizoen werd terecht en vol vreugde gevierd.  

20211024GRONINGENAZ001

Voor het eerst in de geschiedenis speelde FC Groningen een thuiswedstrijd om 20.00 uur op zondagavond. Op een sowieso historische dag want op 24 oktober 1971 (50 jaar geleden) boekte FC Groningen de eerste overwinning ooit in de geschiedenis van de club. Vitesse werd toen in Arnhem met 2-1 verslagen.
 
De 11.300 aanwezige supporters zagen zondagavond één van de mooiste goals ooit gemaakt in Euroborg. Cyril Ngonge kreeg na 20 minuten spelen een voorzet van Mo El Hankouri iets achter zich. De Belg plukte de bal zonder nadenken met zijn hak uit de lucht en stuurde deze als een schorpioen met de achterkant van zijn voet richting de bovenhoek, 1-0.
 
De sfeer in Euroborg zat er zeker op de Noordtribune goed in. Als een blok stonden de supporters achter de FC. De Trots van het Noorden zat voor rust goed in de duels en was voor de goal gevaarlijk geweest via Paulos Abraham. AZ had in de beginfase de paal geraakt via Pavlidis en FC-verdediger Bart van Hintum haalde tot twee keer toe een bal van de lijn. Al met al een zeer enerverende eerste helft.

20211024GRONINGENAZ009

De Trots van het Noorden verliet de kleedkamer vastberaden om de voorsprong te behouden. Twintig minuten in de tweede helft was de FC dichtbij een verdubbeling van de tussenstand. Tomas Suslov veroverde de bal en leverde een prachtige steekpass op Michael de Leeuw. De spits nam de bal aan en zag mede-aanvaller Abraham naast zich, hij gaf de pass maar zag helaas een AZ-been het bereiken van Abraham voorkomen. 

Enkele minuten later zette de FC een enorme stap richting de eerste thuisoverwinning van het Eredivisieseizoen. Damil Dankerlui leverde een schitterende dieptebal op de opnieuw diepgaande De Leeuw. De spits was te snel voor zijn directe tegenstander en tikte de bal langs doelman Vindahl. Euroborg klonk vol vreugde door de uit hun stoelen vliegende supporters en de 2-0 voorsprong werd luidruchtig gevierd. 
 
Het was tevens de eindstand van de wedstrijd waarbij de overwinning na de bevrijdende treffer van De Leeuw geen moment meer in gevaar kwam. De eerste thuisoverwinning van het Eredivisieseizoen 2021/2022 is een feit, op naar meer. Aanstaande woensdag speelt FC Groningen thuis tegen Helmond Sport in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Tickets zijn te koop via tickets.fcgroningen.nl   

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

de leeuw
20211024GRONINGENAZ039
f

Laatste nieuws