string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Green White Army centraal in nieuwe uittenue.

Dinsdag 12 juli 2022 om 15:04

Dit is ons uitshirt voor het seizoen 2022/2023. In dit shirt gaan en blijven we strijden. Strijden voor onze kleuren, strijden voor elkaar, met supporters. Als een Green White Army. Samen op het veld, samen op de tribunes. Bestel het uittenue vanaf nu via een pre-order in onze vernieuwde webshop. 

detail uitshirt

Het nieuwe uitshirt is voorzien van camouflagekleuren en in de kraag staat – net als bij het thuisshirt – de tekst ‘de kleuren waar wij voor strijden’ refererend aan één van de liederen die iedere wedstrijd door de fanatieke supporters wordt ingezet.
 
Aan de buitenkant van de kraag achterop staat Green White Army als verwijzing naar de trouwe supporters die FC Groningen door het hele land in ieder stadion weer supporten. Met zovelen staan onze supporters iedere week achter de club, toont men clubliefde en is de support duidelijk voelbaar en hoorbaar tussen de lijnen.
 
De camouflageprint met een duidelijke hint naar het ‘samen strijden voor onze kleuren’ en de ‘Green White Army’ is een oorspronkelijk idee vanuit het Supportersoverleg waarna kledingpartner Robey aan de slag is gegaan met het ontwerp. Achter de camouflage zijn uitingen van FC-supporters te zien. Zo dragen de spelers de FC-supporters in uitwedstrijden figuurlijk op het lijf en wordt de eenheid tussen selectie en supporters nog duidelijker.
 
Het ronde logo dat dit seizoen na het jubileumjaar terugkeert op het shirt staat groot afgebeeld in het midden op de borst. Het nieuwe uitshirt is vanaf nu te bestellen via een pre-order in de vernieuwde webshop van FC Groningen. Daar is ook het thuisshirt te bestellen via een pre-order. De eerste levering van de shirts wordt in de tweede helft van deze maand verwacht. De thematiek van samen sterk, samen strijden als één FC-familie en verbroedering wordt doorgetrokken in de gehele kledinglijn van 2022/2023.

knop

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’