Grauwe sluier over jeugdduels op Corpus.

Zondag 16 november 2008 om 17:17

Drie van de zes jeugdteams speelden zaterdag thuis. Zij begonnen allemaal met een minuut stilte en speelden bovendien met rouwbanden vanwege het overlijden van de vader van de C2-speler Robin Schoonveld.

De vier onderbouwteams kwamen allemaal tot winst. De B1 speelde zondag gelijk bij Vitesse/AGOVV en de A1 verloor van datzelfde Vitesse/AGOVV.

De D2 ging in Hoogeveen op bezoek bij HZVV D1. In het eerste halfuur werd er niet gescoord door de ploeg van trainer Peter Hoekstra. Na de pauze waren Stan Haanstra (2x) en Juninho Bacuna trefzeker en schoot HZVV een keer in eigen doel: 0-4.

De D1 won met liefst 5-1 van De Graafschap. Jonah van der Werf scoorde al na elf seconden, terwijl De Graafschap nota bene ook nog de aftrap had genomen. In de 15de minuut maakte Van der Werf ook 2-0. De Graafschap kwam na de pauze terug tot 2-1, maar daarna stelde Groningen orde op zaken en waren Gijs Jasper, Jim de Leeuw en Richairo Zivkovic goed voor 3-1, 4-1 en 5-1.

De C2 won van de leeftijdsgenoten van Vitesse/AGOVV met 2-0. Voor de pauze werd niet gescoord. Na de onderbreking waren het Remon Schutte en Thomas van Marle die trefzeker waren. Door de zege plaatst de C2 zich voor de bovenste voorjaarscompetitie.

De C1 won in Volendam met 2-1. Die eindstand was bij de pauze al bereikt. Tigran Gazarjan was met een velddoelpunt en een gescoorde strafschop verantwoordelijk voor de 0-1 en 1-2.

De A1 wist op eigen veld geen punten te pakken van Vitesse/AGOVV. Na een kwartier kwamen de Gelderlanders op een voorsprong. In de tweede helft kwam Groningen beter voor de dag en scoorde Norair Mamedov de 1-1. De FC ging op jacht naar de zege, maar moet in de slotfase toezien hoe de gasten nog tweemaal scoorden: 1-3.

De B1 leek zondag uit bij Vitesse/AGOVV af te stevenen op een overwinning. Hilal Ben Moussa had Groningen namelijk op een voorsprong gezet die in de slotfase van wedstrijd nog steeds op de borden stond. In die fase kwam de thuisclub echter nog langszij.