Verkeershinder op zuidelijke ringweg; maak gebruik van bussen

28 juli 2018

Met een geldig toegangsbewijs – een seizoenkaart of los ticket – voor een thuiswedstrijd van FC Groningen kan ook komend seizoen op de wedstrijddag gratis gebruik worden gemaakt van alle reguliere Qbuzz bussen binnen de Stad. Dat kan zondag al, als de Trots van het Noorden voor het eerst onder leiding van trainer Danny Buijs in eigen huis aantreedt. Dat is handig, want er zijn problemen met het tijdelijk wegdek op de zuidelijke ringweg.

De vervoersregeling is na een succesvol eerste jaar verlengd. Het is een samenwerking tussen Qbuzz en FC Groningen en geldt voor het gehele aankomende seizoen 2018/2019. Er is een speciale lijn vanaf het Hoofdstation naar het stadion en weer terug. Ook alle reguliere bussen binnen de stad Groningen zijn rond thuisduels van FC Groningen gratis voor supporters, op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd. Supporters worden voor het stadion afgezet.

Gebruikmaken van beschikbare buslijnen geeft zondag mogelijk uitkomst omdat er op de zuidelijke ringweg problemen zijn. Een deel van het tijdelijk aangelegde wegdek moet opnieuw geasfalteerd worden. Hierdoor blijft de zuidelijke ringweg in de richting van Drachten tussen Euvelgunne en het Julianaplein afgesloten tot in ieder geval maandagochtend. Bezoekers aan de wedstrijd tegen Werder Bremen dienen hiermee rekening te houden.
 
Speciale buslijn
Speciale buslijn Lijn 28 rijdt vanaf het Hoofdstation, via het Zuiderdiep, de Grote Markt en het UMCG naar het stadion en vervolgens nog door naar Station Europapark. Lijn 3 en 4 vanuit Lewenborg en Beijum sluiten aan op deze lijn bij UMCG Noord.
 
Supporters kunnen op de wedstrijddagen in Groningen op vertoon van hun toegangsbewijs vanaf twee uur voor de wedstrijd en een uur na afloop, ook gratis gebruik maken van alle Qbuzz bussen (binnen de stad Groningen) van en naar het stadion.
Na afloop van de wedstrijd rijdt lijn 28 vanaf het stadion uiteraard ook weer terug naar het Hoofdstation.
 
Informatie over de aankomst- en vertrektijden van (stads)bussen van Qbuzz naar en van het stadion van FC Groningen is te vinden op qbuzz.nl/gd
 
Pendelbussen
De bestaande pendelbusdiensten in samenwerking met Arriva Touring vanaf P+R Hoogkerk en P+R Haren rijden ook komend seizoen weer en zijn zondag eveneens operationeel. Deze service naar en van het stadion van FC Groningen richt zich vooral op de stadionbezoekers van buiten de gemeentegrenzen. De pendelbussen vallen niet onder de reguliere dienstregeling van Qbuzz en zijn daarom ook niet gratis. Supporters betalen voor deze service, waarbij zij op en neer pendelen, 3 euro per wedstrijd.
 
Seizoenkaart
Met een seizoenkaart 2018/2019 kun je zondag dus vanuit de stad gratis reizen naar het Hitachi Stadion en heb je tevens vrije toegang bij de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Supporters die in een rookvrij deel van het stadion willen zitten, kunnen een seizoenkaart of losse kaart aanschaffen voor de Koeman Tribune. Deze familietribune is vanaf dit seizoen volledig rookvrij.
 
Ga naar kaartverkoop voor uw seizoenkaart of losse tickets.
 

Laatste nieuws