string(9) "claudebot"

Gratis toegang bij jeugdinterland.

Dinsdag 15 maart 2011 om 14:53

In de 322ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, kijkt hij vooruit naar de komende uitwedstrijd tegen NAC Breda en neemt hij de agenda door voor de komende week.

“Afgelopen vrijdag verloren we in Utrecht voor de vierde keer op rij een competitieduel. Via een ongelukkig doelpunt na ongeveer een uur spelen kwamen we op achterstand. Ondanks een aantal kansen bleven we met lege handen en daalden we afgelopen weekend door de andere resultaten naar de zesde plek op de ranglijst. Na de forse nederlagen van de afgelopen weken, was het verlies nipt. Aanstaande zaterdag hopen we in Breda de negatieve reeks tot een einde te brengen en weer eens met een of drie punten naar Groningen te kunnen afreizen.”
Vooronderzoek
“Naar aanleiding van de wedstrijd tegen FC Utrecht is er overigens door de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek gestart naar Luciano da Silva. Hij zou in de 81ste minuut van het duel namelijk een slaande beweging hebben gemaakt richting Ricky van Wolfswinkel. Vanochtend hebben de betrokkenen daarover een verklaring afgelegd. Inmiddels heeft de aanklagen een voorstel gedaan van drie duels schorsing plus één wedstrijd voorwaardelijk. Wij hebben tot 16.30 uur om hierop te reageren.”
“Gisteravond was Pieter Huistra in Zeist aanwezig bij een bijeenkomst met trainers en scheidsrechters uit de Eredivisie. Dit samenzijn was goed voor het onderlinge begrip tussen de beide partijen. Daarbij was er ruimte voor de trainers om aan te geven welke belangen er gemoeid zijn met winst of verlies van een wedstrijd en gaven de arbiters van hun kant aan welke druk er bij hen is door de vele aanwezige camera’s en praatprogramma’s. Het is een goede zaak dat de klankbordgroep nieuw leven wordt ingeblazen.”
Beloften
“Maandagavond heeft Jong FC Groningen in Heerenveen met 1-0 gewonnen en daarmee de tweede plek op de ranglijst succesvol verdedigd. Er zijn nog vijf competitieduels te gaan. Op maandag 11 april zal het team van trainer Dick Lukkien net als onlangs tegen Jong PSV een thuiswedstrijd in Euroborg spelen. Jong FC Twente is 11 april de tegenstander. De verkoop van kaarten van 2 euro per stuk voor deze wedstrijd is reeds gestart via de Fanshop van FC Groningen in Euroborg. Groepsaanvragen vanaf tien personen (1 euro per persoon) zijn mogelijk via het mailadres ticketing@fcgroningen.nl.”
“Woensdagmiddag om 16.30 uur speelt een combinatieteam van RVO FC Groningen/Cambuur B1 en C1 tegen het schaduwteam Oranje onder-15. De toegang bij deze officieuze interland is gratis. Bezoekers kunnen woensdag via de hoofdingang van Euroborg naar binnen. Rond deze interland wordt in Euroborg door de RVO onder meer ook een bijeenkomst georganiseerd over de video-analyse binnen de opleiding.”
Lezing en forum
“Deze week staan er weer diverse activiteiten op het programma. Zo wordt er vanmiddag in Euroborg door de FIAT-groep een seminar gehouden over Groen Gas. Een afvaardiging van FC Groningen zal daar vanaf 15.00 uur vertegenwoordigd zijn.”
“Woensdagmiddag geef ik een gastles op het Noorderpoortcollege en later op de dag een lezing over teambuilding en samenwerken voor Unifine Food&Bake Ingredients, nu nog een onderdeel van Cooperatie Suiker Unie Nederland (Cosun). Binnenkort zal deze fabriek uit Hoogkerk een nieuwe eigenaar krijgen.”
“Dan is er donderdagavond een forum bij ZFC Zuidlaren, waarin naast mijn persoon ook oud-FC-trainer Ron Jans, journalist Dick Heuvelman en forumleider Romke Hoogstra zitting nemen.”
Openingen
“Vrijdagmiddag om 15.00 uur zal Koen van de Laak onder andere aanwezig zijn bij de opening van een Menzis-winkel in het Martiniziekenhuis te Groningen. ’s Avonds is er een lustrumfeest van de Commerciële Club Groningen waarbij de club door onder anderen commercieel manager Robbert Klaver vertegenwoordigd wordt. De Commerciële Club bestaat 65 jaar.”
“Op zaterdagochtend 19 maart wordt de Intersport Megastore op spectaculaire wijze heropend. Om 10.00 uur zal FC Groninger Koen van de Laak deze winkel officieel heropenen en de winkel bezoeken om handtekeningen uit te delen en op de foto gaan met bezoekers.”
“Zondag is er in Euroborg een gala van het Ronald McDonald Huis. Samen met mijn vrouw Marieke en met Pieter Huistra en zijn vrouw Mirjam zal ik daar onder meer het welkomstwoord uitspreken aan alle aanwezigen in ons stadion. Maandagavond zal ondergetekende zitting nemen in een forum bij onze provinciegenoot BV Veendam.”
Clinic en Takje Toernooi
“Woensdagmiddag is er weer een van de C1000-clinics. Bij de FC Ter Apel ’96 zullen ook spelers Gonzalo Garcia, Hilal Ben Moussa en Wouter Vente hun opwachting maken.”
“Komende donderdag openen Hoormann Interieur en Makelaardij Zuidlaren officieel hun deuren. Beide bedrijven zijn klaar om zich te tonen aan de inwoners van Zuidlaren en omstreken. De officiële opening zal donderdag om 18.00 uur worden gedaan door burgemeester van Zuilen, FC Groningen-trainer Pieter Huistra en middenvelder Danny Holla.”
“Zondag vindt in Sporthal Beijum de zesde editie plaats van het jaarlijkse Takje Toernooi. Dit zaalvoetbaltoernooi wordt georganiseerd door diverse supportersgroeperingen. De opbrengst van deze middag komt traditioneel ten goede aan de Vereniging Spierziekten Nederland.”
Junior Club
“De FC Groningen Junior Club heeft door de AH-plaatjesruilmiddag ongeveer 25 nieuwe leden kunnen bijschrijven. Komende woensdagmiddag zal de kwartfinale van de Shoot-out plaatsvinden op het trainingsveld van FC Groningen.  De achttien winnaars van de voorrondes zullen strijden om de zes halve finale plekken, die bij de thuiswedstrijden tegen VVV en NEC worden gehouden. Zaterdag zal er weer een FanTour plaatsvinden van de Junior Club, dit keer naar NAC Breda. Er zijn nog enkele vrije plekken. Meer informatie is te vinden onder de menu-optie Junior Club.
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus