string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gratis busvervoer in Stad rond thuisduels FC Groningen.

Dinsdag 21 november 2017 om 14:01

Supporters van FC Groningen reizen vanaf aanstaande zaterdag, 25 november, gratis met de bus naar thuiswedstrijden in het Noordlease Stadion. De actie is een samenwerking tussen Qbuzz en FC Groningen en geldt voor de rest van het seizoen 2017/2018. Er worden twee speciale buslijnen in het leven geroepen, vanaf het Hoofdstation en vanuit Hoogkerk. Ook alle reguliere bussen binnen de Stad zijn rond thuisduels van FC Groningen gratis voor supporters op vertoon van een geldig toegangsbewijs (seizoenkaart of los ticket) voor de wedstrijd. Supporters worden letterlijk voor het stadion afgezet. Uiteraard volgt na afloop van de thuiswedstrijden een omgekeerde dienstregeling.

Twee speciale buslijnen
Lijn 28 rijdt vier keer vanaf het Hoofdstation, via het Zuiderdiep, de Grote Markt en het UMCG naar het Noordlease Stadion en vervolgens nog door naar Station Europapark. Lijn 3 en 4 vanuit Lewenborg en Beijum sluiten aan op deze lijn bij UMCG Noord.

Lijn 27 rijdt vanaf Hoogkerk, via Vinkhuizen, Paddepoel, de Korrewegwijk, het Oosterpark en vervolgens ook via het UMCG naar de Boumaboulevard. Q-link 6 (Appingedam/Delfzijl), lijn 61 (Bedum/Middelstum) en lijn 65 (Winsum/Zoutkamp) hebben aansluiting op de voetbalbussen bij UMCG/Hoofdingang.

Supporters kunnen op de thuiswedstrijddagen op vertoon van hun toegangsbewijs vanaf twee uur voor de wedstrijd en een uur na afloop, ook gratis gebruik maken van alle Qbuzz bussen van en naar het Noordlease Stadion binnen de stad Groningen.

Na afloop van de wedstrijd rijden lijn 27 en 28 vanaf het stadion uiteraard ook weer terug naar Hoogkerk en het Hoofdstation. De vertrektijden van beide lijnen zijn te vinden op qbuzz.nl/gd.

Unieke samenwerking
De resterende tien competitiewedstrijden in het seizoen 2017/2018 zullen de speciale voetbalbussen worden ingezet. FC Groningen en Qbuzz hebben samen met het OV-bureau Groningen Drenthe gekeken naar een passend alternatief voor vervoer naar het stadion, nu de werkzaamheden aan de ringweg de komende jaren voor steeds meer oponthoud zullen zorgen.

Directeur Astrid Veldhuizen van Qbuzz over de samenwerking met FC Groningen: “Wij zijn trots op deze mooie lokale samenwerking. Door de handen ineen te slaan, kunnen wij de supporters van FC Groningen een optimale service bieden. En heel belangrijk; we dragen hiermee bij aan het bereikbaar houden van de Stad.”

Wethouder Paul de Rook, tevens lid van het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe sluit zich aan bij die woorden: “Wij zijn erg tevreden met deze unieke samenwerking, waardoor supporters gratis met het openbaar vervoer naar de thuiswedstrijden van FC Groningen kunnen. Dit is een prima alternatief om naar het stadion te gaan.”

Directeur Hans Nijland van FC Groningen : “We zijn zeer content met deze unieke samenwerking. Op deze manier kunnen onze supporters in de Stad de verkeersdrukte richting het Noordlease Stadion omzeilen. We hopen dat deze gratis service aan onze fans gewaardeerd wordt. Daarnaast is het prettig om te kunnen melden dat er zowel voorafgaand aan als na afloop van elke wedstrijd weer bussen letterlijk voor het Noordlease Stadion zullen aankomen en vertrekken.”

Evaluatie
De bestaande pendelbusdiensten in samenwerking met Arriva Touring van P+R Hoogkerk en P+R Haren, die zich vooral richten op de stadionbezoekers van buiten de gemeentegrenzen, zullen blijven bestaan. Deze vallen niet onder de reguliere dienstregeling van Qbuzz en zijn dus ook niet gratis.

Tijdens het seizoen wordt de gratis busregeling met Qbuzz voortdurend geëvalueerd. De intentie is de samenwerking ook de komende seizoenen voort te zetten. Meer informatie en de vertrektijden vindt u op qbuzz.nl/gd.

foto bus station euroborg

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’