Grasteam zorgt samen met SGL voor optimaal veld

11 oktober 2021

FC Groningen werkt sinds dit seizoen met belichtingsunits van Stadium Grow Lighting (SGL). De vier gigantische units van SGL helpen groundsman Rowin Jansen en zijn team hoofdzakelijk de zuidzijde van het hoofdveld in Euroborg van voldoende licht en warmte wordt voorzien om de grasmat in optimale conditie te houden. Het bedrijf met de oorsprong in Waddinxveen heeft jarenlange ervaring in het internationale topvoetbal. 

MicrosoftTeams-image (78)

Groundsman Jansen is blij met de samenwerking van FC Groningen met SGL. De warmte- en belichtingsunits staan over de gehele wereld in topstadions als Wembley in Londen en Camp Nou in Barcelona. “Deze units behoren tot de absolute de top van Nederland en zelfs Europa. SGL loopt hierin echt voor op de rest en ik ben blij dat we hier ook in Groningen gebruik van kunnen maken.”
 
Belichtingsunits
Jansen zet de units op het veld waar over het algemeen grote delen in de schaduw blijven staan. Door de warmte en het licht blijft het gras groeien en herstelt de mat sneller na een wedstrijd of ontwikkelt zich beter gedurende het seizoen. “Waar onze spelers altijd gaan voor het maximale resultaat, willen wij met het grasteam iedere thuiswedstrijd het optimale veld hebben liggen. Door deze nieuwste technieken en materialen in te zetten, wordt het veld alleen maar sterker, beter en dan kan daar nog beter het voetbal op worden gespeeld dat we allemaal graag zien in Groningen.”
 
Jansen en zijn team scoorden de afgelopen seizoenen goed tijdens de KNVB-keuringen wat betreft de kwaliteitsnormering en ook dit seizoen is het goed door de eerste keuring van het seizoen gekomen. Die keuringen zijn van belang de kwaliteit van het speelveld structureel te optimaliseren en om aanspraak te kunnen op een bijdrage uit de zogenaamde ‘graspot’. Volgens Jansen wordt het veld met behulp van de nieuwe materialen en het harde werk van het team alleen nog maar beter. Jansen is niet alleen blij met het materiaal van SGL, ook denkt het bedrijf uit Waddinxveen actief mee met het beter maken van de grasmat. 

MicrosoftTeams-image (76)

Trots
“We hebben niet het grootste team, maar wel allemaal hart voor gras. SGL helpt ons waar mogelijk. Zij hebben een digitale portal gebouwd waardoor we precies kunnen zien waar we de units het beste kunnen neerzetten. Per unit kunnen we 120 vierkante meter belichten met lampen van 1000 watt. De units zien er enorm uit, maar zijn gemakkelijk in gebruik en kun je in je eentje besturen. Dat moet ook, want door de belichtingsintensiteit kunnen ze maximaal 24 tot 48 uur op één en dezelfde plek staan.”
 
Jansen (rechts op de foto) is één van de jongste groundsmen in de Eredivisie en heeft een echte passie voor voetbalvelden ontwikkeld. “Het maakt me trots om in deze mooie omgeving te mogen werken. We zijn heel perfectionistisch en dus is het mooi om met goede materialen te kunnen werken. Het beste gevoel? Wanneer er op ‘jouw’ veld goed voetbal wordt gespeeld. Als we na afloop niks horen, weten we dat het goed was.”

_MG_6251
MicrosoftTeams-image (75)

Laatste nieuws