Granqvist scoort voor winnend Zweden.

Woensdag 08 september 2010 om 07:12

Andreas Granqvist heeft dinsdagavond gescoord voor Zweden dat met ruime cijfers won van San Marino. Tim Sparv verloor met Finland van Nederland. Nicklas Pedersen won met Denemarken van IJsland.

Zweden won met 6-0 van San Marino. In de eerste helft kreeg verdediger Olof Mellberg van Zweden een rode kaart. Na de pauze maakte Andreas Granqvist zijn opwachting in de defensie. Hij scoorde al na zes minuten de 4-0. In de slotfase bepaalde oud-FC’er Marcus Berg de eindstand op 6-0.

Finland verloor in Rotterdam met 2-1 van Nederland. De eindstand was na een kwart van de wedstrijd al bereikt. Tim Sparv speelde de volledige wedstrijd en kreeg na een uur spelen een gele kaart.

Nicklas Pedersen stond in de basis bij Denemarken in de thuiswedstrijd tegen IJsland. Na zeventig minuten werd hij gewisseld. In de slotfase scoorde zijn ploeg de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. Thomas Enevoldsen zat niet bij de wedstrijdselectie.

Bij Slovenië (dat 1-1 gelijkspeelde in Servië) zat Tim Matavz niet bij ‘de achttien’. Ook Dusan Tadic kwam niet in actie met Jong Servië dat de laatste EK-kwalificatiewedstrijd speelde bij Jong Cyprus (3-0 winst). Hij keerde in overleg met de Servische bond al eerder terug naar Nederland. Donderdag sluiten alle internationals weer aan bij de eerste selectie in Groningen.