string(9) "claudebot"

Granqvist: ‘Natuurlijk praat ik met Matavz’.

Zaterdag 06 november 2010 om 23:15

Twee penalty’s van Andreas Granqvist bezorgden FC Groningen de winst in een spannende wedstrijd tegen NAC Breda. De Groningers hadden het overwicht, maar de doelpunten bleven uit. Uiteindelijk bleken de twee treffers van de Zweed genoeg voor een 2-1 overwinning. De spelers waren na afloop dan ook zeer tevreden, al hadden er wel meer goals bij gemogen.

Brian van Loo begon vanwege een blessure van Luciano onder de lat bij de Trots van het Noorden. De ervaren doelman stond na twee minuten raar te kijken toen Granqvist de bal in eigen doel had gekopt. “Het begon direct hectisch,” zegt de keeper. “Er werd een corner bij de eerste paal gegeven en Maikel Kieftenbeld en Andreas Granqvist vlogen beide naar de bal. Als keeper kun je dan weinig doen.”
Niet in paniek
Gelukkig voor FC Groningen was er nog genoeg tijd om de achterstand weg te werken. “We zijn ook niet in paniek geraakt,” aldus Van Loo. “Uiteindelijk winnen we door twee strafschoppen, maar ik denk dat we ook wel een velddoelpunt hadden gemaakt als we die penalty’s niet hadden gekregen. We hebben 75 minuten prima gespeeld.”
Het laatste kwartier gingen de gasten op jacht naar de gelijkmaker, maar Van Loo kwam niet echt in de problemen. “Dat is een compliment voor de hele ploeg,” meent de doelman die zichtbaar genoot. “Het spelen van wedstrijden blijft toch het aller leukste. Waar het dit seizoen gaat eindigen met FC Groningen is moeilijk te zeggen. We hebben in ieder geval al veel punten en die pakken ze ons niet meer af.”
Genoten
Gonzalo Garcia stond voor de derde keer achtereen in de basiself van trainer Pieter Huistra. En als vanouds danste de frivole middenvelder weer over het veld. “Ik heb veel vertrouwen en het spel van het team spreekt mij aan. Ik denk dat het idee van voetbal wat FC Groningen nu speelt goed voor mij is. Iedereen weet wat hij moet doen en iedereen is belangrijk. NAC is een moeilijke tegenstander en een slimme ploeg, maar wij hebben het goed gedaan. Soms heb je echter wat meer kansen nodig om te scoren. Ik heb genoten van de wedstrijd.”
Unicum
Andreas Granqvist scoorde zaterdagavond drie keer in één wedstrijd. Een unicum voor de Zweed, al was één van de doelpunten in zijn eigen goal. “Er kwam een speler van NAC in mijn rug en ik probeerde de bal naast het doel te koppen.” De verdediger baalde behoorlijk van zichzelf toen hij de bal in het net zag verdwijnen.
“Het is nooit leuk om een eigen doelpunt te maken, maar gelukkig maakte ik het met twee stafschoppen goed. Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Je kunt niet negentig minuten lang drukken, maar NAC is ook niet echt gevaarlijk geweest. We hadden alleen de kansen veel eerder moeten afmaken.”
Hilariteit
De Zweed is met zeven doelpunten topscorer van FC Groningen. Iets wat toch hilariteit leidt in de kleedkamer. “Dat is me nog nooit overkomen,” lacht Granqvist. “Natuurlijk praat ik met Matavz en probeer hem een ‘boost’ te geven door te zeggen dat ik topscorer ben, maar dat is allemaal voor de fun. Ik denk dat Matavz aan het einde van het seizoen meer heeft gescoord dan ik.”
Granqvist is hard op weg de dubbele cijfers te halen. “Dat is me nog nooit gelukt,” zegt de verdediger. “Het moet mogelijk zijn want we zijn erg gevaarlijk met de corners, maar het doel is uiteraard om wedstrijden te winnen en de nul te houden. Toch zou het leuk zijn om tien doelpunten of meer te maken.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus