string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Granqvist: ‘Ik ga morgen lachend naar de club’.

Woensdag 20 januari 2010 om 23:38

FC Groningen won voor de tweede keer dit seizoen de Derby van het Noorden door woensdagavond sc Heerenveen met 2-0 te verslaan. Door het resultaat gaat de spelersgroep met een goed gevoel de tweede helft van de competitie in. Op een moeilijk bespeelbaar veld werd er hard gestreden door het team en dat resulteerde in een verdiende overwinning.

Tim Matavz had FC Groningen na een klein kwartier op voorsprong gezet. De spits frommelde de bal langs een aantal verdedigers en verschalkte ook keeper Lejsal van sc Heerenveen. “Ik kreeg de bal met een beetje geluk mee, maar wachtte expres lang voor dat ik de bal langs de keeper gleed,” aldus Matavz.

Agressief
De aanvaller werkte voorin hard om de defensie van de Friezen onder druk te houden. “We speelden met veel druk naar voren en waren agressief. Iedereen moest er honderd procent voor gaan en dat deden we. Dit is een belangrijke overwinning, zeker voor de supporters.” Het doelpunt was typerend voor het spel van de jonge Sloveen. “Ik word steeds sterker en weet me beter te wapenen in het veld. Het kan nog beter, maar ik heb de laatste tijd grote stappen gemaakt.”

Met het tweede doelpunt van FC Groningen gooide verdediger Granqvist de wedstrijd na ongeveer een uur spelen in het slot. “Het doelpunt viel op een raar moment,” zegt Granqvist. “ Heerenveen had net een aantal goede kansen gekregen en kwamen weer aardig terug in de wedstrijd. Na de 2-0 zijn we gelukkig niet echt meer in de problemen geweest en verdienden we de overwinning ook.”

Niet hoogstaand
“Het niveau van de wedstrijd was niet hoogstaand, maar dat kwam ook door het veld,” vervolgt Granqvist. “We hebben veel strijd geleverd en de drie punten waren het belangrijkste. Het was lekker om een keer in een thuiswedstrijd vroeg op voorsprong te komen. Dat gaf ons het nodige vertrouwen.”

Doordat er snel druk werd gezet op de tegenstander moesten verdedigers Granqvist en Sankoh alert blijven op de lange bal. “De ploeg zette vanaf het begin heel veel druk. Dat was afgesproken, maar daardoor loopt iedereen naar voren. Als verdediger moet je dan goed geconcentreerd voetballen. Dat ging goed want zeker in de eerste helft hebben we niets weggegeven.”

Iets extra’s
Met zijn rake kopbal bewees Granqvist wederom dat hij aanvallend over een goed wapen beschikt. “Het was heerlijk om weer een keer met het hoofd te scoren en zeker in de derby. We weten dat dit een belangrijke wedstrijd is voor de fans en wilden graag laten zien dat we er voor willen vechten. Winnen is altijd leuk, maar een derby winnen geeft iets extra’s. Ik ga morgen lachend naar de club en het zal een stuk gemakkelijker zijn dan na een verliespartij. We kunnen door deze overwinning met een goed gevoel de tweede helft van het seizoen in.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’