string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Granqvist: ‘Het spel geeft vertrouwen’.

Zondag 26 april 2009 om 18:25

Met de puntendeling tegen Willem II konden veel spelers niet tevreden zijn. Toch was men optimistisch over het vertoonde spel. Dit leidde tot kansen die jammer genoeg niet konden worden verzilverd. FC Groningen verdiende een doelpunt, maar tweemaal stond de paal in de weg.

“Dit voelt als een verlies,” reageerde Andreas Granqvist. “We hadden hier heel graag de drie punten gepakt. Voor het publiek, maar ook omdat we dan zeker waren geweest van de zesde plek.” De verdediger zag echter genoeg aanknopingspunten in het vertoonde spel. “Ik vind dat we bij vlagen goed hebben gespeeld. Beter dan de laatste weken en dat geeft een lekker gevoel. Ik had zelf in de eerste helft een kans en na rust raakten we twee keer de paal. Deze wedstrijd had een doelpunt nodig, maar helaas viel die niet.”

Vertrouwen
Granqvist zag enkele goede combinaties door het midden tot stand komen. “We hielden soms het veld niet breed genoeg, maar kwamen er toch voetballend af en toe goed doorheen. Willem II speelde puur voor een punt en dat was te zien. Dat we dan toch iets kunnen creëren, is goed en geeft vertrouwen. We moeten zorgen dat we de laatste twee competitiewedstrijden goed voetballen om vol vertrouwen aan de play-offs te beginnen.” 

Verwaterd
Martijn Meerdink is het met zijn collega eens. “We moeten proberen nog zes punten te pakken. Het was zeker in de eerste helft een open wedstrijd. Na rust moet je vooral de tweede ballen winnen. Als dat dan niet meer gebeurd, verwatert alles een beetje.”

Wennen
Koen van de Laak stond bij afwezigheid van de geschorste Marcus Berg in de punt van de aanval. “Ik heb daar dit seizoen al eerder gespeeld, maar het is altijd even wennen,” verklaarde Van de Laak. “We verdienden een doelpunt en daarom is een gelijkspel teleurstellend.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’