string(9) "claudebot"

Granqvist geschorst; vier op scherp.

Donderdag 28 april 2011 om 10:01

Andreas Granqvist mag zondagmiddag in Den Haag niet meespelen tegen ADO Den Haag, vanwege zijn vijfde gele kaart van het seizoen die hij afgelopen zondag ontving. Vier FC-spelers staan op scherp.

Dusan Tadic (sinds 3 oktober), Fredrik Stenman (sinds 27 februari), Jonas Ivens (sinds 19 maart) en Nicklas Pedersen (sinds 16 april) staan op vier gele kaarten en lopen het risico te ontbreken in het thuisduel met PSV van zondag 15 mei.
Indien spelers in de laatste speelronde van de competitie een automatische schorsing oplopen door bijvoorbeeld een vijfde gele kaart, geldt deze niet voor de eventuele play-offs maar voor de eerste speelronde van de nieuwe competitie. Schorsingen door rode kaarten lopen wel door in beker en play-offs. Gele kaarten in de laatste twee speelronden die geen schorsing tot gevolg hebben, gaan overigens mee naar het seizoen 2011/2012.
In de play-offs zijn er momenteel geen Groningen-spelers die nog een schorsing zouden moeten uitzitten. Een tweede gele kaart in de play-offs levert automatisch een schorsing op van één wedstrijd. De play-offs worden dit jaar gespeeld op donderdag 19, zondag 22, donderdag 26 en zondag 29 mei.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’