string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Granqvist eerst nog even naar Engeland.

Donderdag 10 juli 2008 om 17:56

Andreas Granqvist, de nieuwste aanwinst van FC Groningen, zal vanaf dinsdag trainen met de eerste selectie. Hij reist vanavond terug naar Engeland om diverse zaken af te handelen en keert over vijf dagen terug. In de competitie zal hij gaan spelen met rugnummer 7.

Op de perspresentatie sprak hij zijn eerste officiële woorden in Euroborg. “Het is een goed, jong team. Met Fredrik Stenman en Marcus Berg kom ik hier oude bekenden terug. Ik ben bij dat ik hier ga spelen. Nadat ik een gesprek met de trainer heb gehad, was het voor mij geen moeilijke keuze meer.”

Gonzalo Garcia, zoals de Spaanse aanvaller van Uruguayaanse afkomst gewoon te boek staat, speelt al drie jaar in Nederland, maar prefereerde zijn eerste woorden aan het publiek nog even in het Engels te doen. “FC Groningen is een mooie club. Ik hoop hier veel goede dingen te gaan doen en ben afgelopen maandag natuurlijk al begonnen met het team. Ik zal mijn best doen om mezelf te verbeteren en het team beter te laten worden.”

Technisch manager Henk Veldmate had de kwaliteiten van Garcia opgesomd: “Hij is een creatieve speler met een groot technisch vermogen. Hij heeft een goed spelinzicht, komt zelf vaak in scoringspositie en heeft ook een assist in huis. Hij is een prima tweede spits, die met veel vrijheid het beste uit zijn vermogens kan halen. Hij is 24 jaar en er zit nog flink rek in zijn niveau. Hij zal zeker in staat zijn er nog een flinke stap bij te zetten.”

Directeur Hans Nijland meldde daarvoor dat met het aantrekken van Femi, Gonzalo en Granqvist de selectie nu in principe rond is. “We hebben in totaal voor deze drie spelers bij vijf miljoen euro besteed en nu is het einde van de schatkist voorlopig even in zicht. Hoewel het nog vrij rustig is op de transfermarkt, kunnen we heel tevreden zijn dat we de selectie nu al rond hebben.”

Bron: FC Groningen

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard