string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Grafton Holband verlaat FC Groningen.

Donderdag 03 maart 2011 om 14:45

FC Groningen en Grafton Holband beëindigen na dit seizoen na veertien jaar hun samenwerking. De 46-jarige trainer/coach heeft de laatste seizoenen de C1-jeugd van FC Groningen onder zijn hoede gehad. De voormalige verdediger speelde in de jaren ’90 116 officiële wedstrijden voor het eerste elftal van FC Groningen en daarin scoorde hij zes keer.

De eisen die FC Groningen aan haar trainers stelt, waren voor Holband niet langer meer te combineren met zijn maatschappelijke functie. Holband is werkzaam bij de gemeente Groningen.
Toelichting
Manager technische zaken Henk Veldmate geeft een toelichting op het aanstaande vertrek van Holband. “De club heeft als doelstelling binnen haar opleiding, dat jeugdtrainers het TC1 diploma hebben of halen. Voor Holband is dit gezien zijn andere werkzaamheden niet te combineren. We zijn hierover al langer met elkaar in gesprek om te kijken of hiervoor een oplossing gevonden kon worden, maar helaas is dit niet gelukt. Uit het feit dat Holband maar liefst veertien jaar binnen FC Groningen werkzaam is geweest, mag de conclusie worden getrokken dat hij al die jaren uitstekend heeft gefunctioneerd.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard