string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gözübüyük fluit FC Groningen op Woudestein.

Woensdag 09 maart 2016 om 16:15

Serdar Gözübüyük fluit zaterdagavond in Rotterdam de uitwedstrijd van FC Groningen tegen Excelsior. De ploeg van trainer Erwin van de Looi trapt in de 26ste speelronde van de Eredivisie om 20.45 uur af op Woudestein.

Het wordt zaterdagavond in Rotterdam het achttiende officiële duel van FC Groningen onder leiding van Gözübüyük. De eerste wedstrijd van FC Groningen die de 30-jarige arbiter uit Haarlem floot, was op 18 september 2010. Dat duel in Euroborg won de Trots van het Noorden met 2-0 van de tegenstander van zaterdag; Excelsior. Daarna leidde Gözübüyük geen enkele wedstrijd meer tussen beide ploegen.
Op vreemde bodem
Gözübüyük kwam van de 17 optredens tot nu toe 12 keer in Euroborg in actie. De resultaten daarin zijn keurig verdeeld: 4x winst, 4x verlies en 4x gelijkspel.
Vijf keer trof FC Groningen Gözübüyük op vreemde bodem: bij het bekerduel met SC Genemuiden in 2011 (2-3 winst), twee keer voor een competitiewedstrijd in de Amsterdam Arena tegen Ajax (2-0 en 2-1 verlies), op de slotdag van het vorige seizoen in de spectaculaire ontmoeting met NAC in Breda (4-5) en dit seizoen bij de Noordelijke derby tegen SC Cambuur in Leeuwarden, die onbeslist in 2-2 eindigde.
Geschorst
Bryan Linssen kreeg afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PSV zijn vijfde gele kaart van dit seizoen. De aanvaller is hierdoor automatisch voor één duel geschorst en dus kan Van de Looi zaterdagavond in Rotterdam geen beroep doen op Linssen.
Zaterdag 12 maart, speelronde 26 van de Eredivisie: Excelsior – FC Groningen (aftrap 20.45 uur)

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard