string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gözübüyük fluit Derby van het Noorden.

Donderdag 10 september 2015 om 11:25

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük fluit zondag in Euroborg de Derby van het Noorden tussen FC Groningen en sc Heerenveen. De 29-jarige arbiter wordt in Groningen geassisteerd door Bas van Dongen en Joost van Zuilen. Laurens Gerrets fungeert als vierde official. Aftrap in Euroborg is zondagmiddag al om 12.30 uur.

Het is de twaalfde keer dat Gözübüyük een thuiswedstrijd van FC Groningen leidt. De arbiter uit Haarlem maakte in het seizoen 2010/2011 zijn debuut in Euroborg tijdens de wedstrijd tegen Excelsior. Het werd een 2-0 overwinning voor de Trots van het Noorden.

Van de elf eerdere wedstrijden die Gözübüyük floot in Groningen werden er drie door de thuisclub gewonnen. Viermaal eindigde het duel gelijk en FC Groningen ging tevens vier keer zonder punten van het veld.

Gözübüyük was op 31 januari van dit kalenderjaar voor het laatst in Euroborg actief tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dat treffen leverde de FC een 2-0 overwinning op door doelpunten van Albert Rusnak en Tjaronn Chery. De arbiter was afgelopen week nog internationaal actief in Oostenrijk, waar hij de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Jong Oostenrijk en Jong Rusland floot.

De Derby van het Noorden begint aankomende zondag al om 12.30 uur.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’