Gouden weekend voor FC-jeugd.

Zaterdag 11 oktober 2008 om 16:15

Zaterdag hebben de jeugdteams van FC Groningen vijf overwinningen geboekt. A1 bereikte de achtste finales van de KNVB-beker. B1 en C1 versloegen op Corpus respectievelijk FC Utrecht en Stormvogels. D1 en D2 wonnen bij FC Emmen en Zeerobben. C2 won zondag in Volendam en zo scoorden de teams 18 op 18!

De beide D-pupillenteams van FC Groningen speelden uitwedstrijden. De D2 ging op bezoek in Harlingen bij Zeerobben en zegevierde met 2-1. Sjoert Giezen opende de score, waarna de Friezen nog voor de pauze gelijk maakten. Juninho Bacuna werd matchwinner: 1-2.

De D1 zegevierde overtuigend bij FC Emmen. Ahmed Ndayisaba opende de score en tekende ook de 0-3 aan. De 0-2 werd in de tussentijd gemaakt door Youri Schuur. Na de pauze maakte Richairo Zivkovic 0-4 en 0-5. Gijs Jasper bepaalde de eindstand op 0-6.

C1 kreeg bezoek van Stormvogels. De ploeg had in de eerste helft nog de nodige moeite met de Noord-Hollanders. Rick Buma maakte de 1-0. Na de 2-0 en 3-0 van Ifeayi Gorissen was de wedstrijd gespeeld. Raimundo Cassuendi maakte er 4-0 van waarna Niels Zwaneveld met een ‘wereldgoal’ de 5-0 eindstand op de borden zette.

B1 had een zware dobber aan FC Utrecht. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en verzuimde de thuisploeg tot scoren te komen. Na de 0-1 kreeg Utrecht kansen op 0-2, maar hield Groningen stand. Na de gelijkmaker van Bram Verburgh rook de FC zijn kans en nam de ploeg het voortouw. Extra aanvallende impulsen betaalden zich uit in de 2-1 van Paulo Francisco en uiteindelijk ook nog de 3-1 van Tom de Ridder.

De A1 had in een bekerduel weinig moeite met RBC Roosendaal A1. Voor de pauze maakte Eduard de Jonge Rosa de openingstreffer. Na de onderbreking kopten Koos Werkman en Danny Menting de FC naar 2-0 en 3-0. Daarmee plaatste de ploeg zich voor de achtste finales van het bekertoernooi.

Leonard Nienhuis ontbrak overigens bij de A1. Hij speelde donderdag 90 minuten met Oranje onder-19 tegen Litouwen onder-19 en won met 4-1. Vanmiddag (zaterdag) speelt het team de tweede EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Dinsdag is de derde wedstrijd tegen Duitsland. De beste twee ploegen van het vierlandentoernooi plaatsen zich voor de volgende kwalificatieronde.

De C2 kwam zondagmiddag in een uitwedstrijd in actie tegen FC Volendam C2. De ruststand was 0-1 door een treffer van Iloba Achuna. Na rust scoorde Volendam een eigen doelpunt en bepaalde Youri Ploeger de 0-3 eindstand.