string(9) "claudebot"

Goedkeuring samenwerking Eredivisie en FOX International Channels.

Vrijdag 30 november 2012 om 13:13

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft zijn goedkeuring verleend aan de samenwerking tussen Eredivisie Media & Marketing (EMM) en FOX International Channels (FIC). Parallel aan het onderzoek van de NMa is ook de overeenkomst tussen EMM en FIC volledig afgerond, waardoor alle lichten voor de samenwerking nu definitief op groen staan.

Op 8 augustus van dit jaar maakten beide ondernemingen bekend dat FIC een 51% belang verwerft in EMM. Door het bestaande succes van Eredivisie Live te koppelen aan de internationale kennis, ervaring en het netwerk van FIC op het gebied van sportzenders, willen de twee partijen de Nederlandse voetbalfans een nog betere beleving bieden. “We zijn blij dat de goedkeuring van de NMa een feit is en de samenwerking tussen EMM en FIC nu echt van start kan gaan. De overeenkomst betekent een stevige injectie voor het Nederlandse voetbal, hetgeen goed nieuws is voor de clubs maar zeker ook voor de fans” zegt Alex Tielbeke, directeur EMM. “Door de lokale en internationale ervaring van FOX te combineren met onze eigen tv-zender worden we in staat gesteld de fans optimaal en met hoge kwaliteit te bedienen en het succes van Eredivisie Live verder uit te bouwen.”
Als gevolg van de samenwerking treedt Raymond van der Vliet, managing director FIC Benelux, naast zijn huidige rol ook toe tot de directie van EMM. Van der Vliet kijkt er naar uit: “Samen gaan we nu eerst alle mogelijkheden onderzoeken om de mediarechten van de Eredivisie clubs zo optimaal mogelijk te exploiteren en de voetbalfans een nog betere beleving te bieden. We hebben een gezonde ambitie en zullen tevens onderzoeken of het creëren van een extra tv-zender ook tot die mogelijkheden behoort. We zien er in ieder geval enorm naar uit om een positieve bijdrage te leveren aan de spannende en aantrekkelijke Eredivisie die we in Nederland hebben.”
EMM en FIC benadrukken dat de Eredivisie samenvattingen in ieder geval tot en met seizoen 2013/14 te zien zijn bij de NOS. Frank Rutten, directeur EMM, licht toe: “Voor de periode daarna worden alle opties met betrekking tot uitzending van de Eredivisie samenvattingen overwogen, waarbij voorop staat dat deze net zoals in de huidige situatie toegankelijk blijven voor het grote publiek. Want welke beslissing we ook nemen, een ding staat daarbij vast: ook na 2014 zijn de Eredivisie samenvattingen te zien op het open net.”
EMM is het mediabedrijf dat in 2008 werd opgericht door de achttien Eredivisieclubs en Endemol. Binnen de onderneming worden de collectieve media- en sponsorrechten geëxploiteerd namens, en ten behoeve van, de achttien Eredivisie Clubs. EMM is vooral bekend vanwege de exploitatie van tv-zender Eredivisie Live. FOX International Channels is in Nederland actief met de tv-zender National Geographic Channel en de digitale zenders 24Kitchen, Nat Geo Wild en FOXlife.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus