Goede gesprekken en inspirerende verhalen tijdens Talentenontbijt

11 mei 2022

Dinsdagochtend 10 mei heeft in Euroborg een bijzonder ontbijt plaatsgevonden. Met FC Groningen als host organiseerde Talent Group Groningen, Startup GRO, TalentWeb Groningen en De Noorderlingen samen een ontbijt voor talenten uit het achterland, met als centraal thema topsport en ondernemerschap. Het resultaat was een inspirerende sessie onder het genot van een lekkere en gezonde maaltijd.

P1020506

Het Talentenontbijt was voor alle aanwezigen een prikkelend begin van de dag. Bekende en nieuwe gezichten ontmoetten elkaar en ondernemers uit het gehele Noorden gingen het gesprek aan. Nieuwe connecties werden gemaakt, kennis en ervaring uitgewisseld en inspiratie opgedaan. Samen werd op zoek gegaan naar en gesproken over de overeenkomsten tussen topsport en ondernemerschap.
 
Tijdens de sessie stond niet het bedrijf, maar de ondernemer centraal. Daarom was er naast goede gesprekken en een gezond en gevarieerd ontbijt met uitzicht op de middenstip van Euroborg, ook tijd ingeruimd voor verschillende ondernemers die hun inspirerende verhaal vanaf het podium deelden met hun collega’s.
 
Eén van hen was voormalig profvoetballer Jos Hooiveld. Zijn beginjaren in het profvoetbal waren moeilijk, maar via verschillende clubs groeide de verdediger uiteindelijk naar het absolute topniveau onder meer bij Celtic en Southampton. Tegenwoordig focust Hooiveld zich volledig op zijn onderneming Scorelit, dat professionele videoanalyses maakt.
 
Hooiveld ziet een duidelijke overeenkomst tussen zijn eerste jaren als topsporter en de start in de ondernemerswereld. “Als jonge voetballer kom je erachter dat de wereld keihard kan zijn. Dat geldt eigenlijk ook voor jonge ondernemers. Je moet leren tegenslagen te overwinnen om succesvol te zijn.”
 
Nadat Jos Hooiveld en diverse andere talenten aan het woord waren geweest, werd er onder het genot van een goede kop koffie nog nagepraat. Er kon worden teruggekeken op een geslaagde ochtend, waarna iedereen geïnspireerd en energiek aan zijn of haar dag begon. 

P1030044
P1020603

Laatste nieuws