Goal Vlaar wordt Groningen fataal.

Zaterdag 30 maart 2019 om 22:52

FC Groningen heeft zaterdagavond in het AFAS Stadion met 1-0 verloren van AZ. Ron Vlaar maakte twintig minuten voor tijd de enige en dus winnende treffer van de wedstrijd. Na de nederlaag is FC Groningen de nummer 10 van de ranglijst in de Eredivisie met 35 punten uit 27 duels. Komende dinsdagavond, 2 april, komt De Graafschap op bezoek in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aanvang is dan 20.45 uur.

In Alkmaar had trainer Danny Buijs de beschikking over een selectie van achttien spelers. Ajdin Hrustic was ziek en zes andere spelers van de eerste selectie speelden eerder vanmiddag in de uitwedstrijd van Jong FC Groningen bij Harkemase Boys. Aanvaller Kaj Sierhuis startte op de bank bij het eerste elftal dat het opnam tegen AZ, de nummer 4 van de Eredivisie.

De eerste helft kende met een handvol schoten en een kansje voor Ritsu Doan wat spaarzame hoogtepunten. FC Groningen werd ondersteund door maar liefst 606 supporters in het uitvak. Zij lieten zich de gehele wedstrijd goed horen en zorgden voor de sfeer in Alkmaar.

In de komende zeven dagen worden nog twee thuisduels gespeeld door FC Groningen en met in het achterhoofd de komende wedstrijd van dinsdagavond, moest trainer Danny Buijs gaan puzzelen bij de gele kaart van Jeffrey Chabot die hem een schorsing oplevert. Thomas Bruns en Ritsu Doan werden na een uur afgelost door Django Warmerdam (terug van een blessure) en Mo El Hankouri. Kaj Sierhuis kwam later voor Mike te Wierik.

Op dat moment keek FC Groningen na een rake kopbal van Ron Vlaar uit een hoekschop al tegen een achterstand aan. De wissel van Sierhuis voor Te Wierik gaf Groningen extra aanvallende impulsen, maar veel dreigender dan een afstandsschot van El Hankouri werden de gasten niet. Na ruim vier minuten extra tijd in de tweede helft hield arbiter Pol van Boekel het voor gezien. Door de 1-0 nederlaag zakt FC Groningen naar plek tien op de ranglijst. Nog zeven reguliere competitieduels te gaan, te beginnen dinsdagavond 2 april tegen De Graafschap. Aanvang 20.45 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion.