Gladon goudhaantje tegen Graafschap.

Dinsdag 02 april 2019 om 22:48

Paul Gladon is dinsdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion matchwinner geworden in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Na een 0-0 ruststand was invaller Gladon een kwartier voor het einde van de wedstrijd de maker van de enige goal. Zijn elfde Eredivisietreffer leverde drie punten op. Door de zege heeft FC Groningen de eerste doelstelling na de winterstop binnen en mag er nu omhoog gekeken worden naar de play-offplekken 7 en 8. Komende zaterdag komt Excelsior op bezoek in Groningen. Aanvang op 6 april is 19.45 uur.

Voor 18.008 toeschouwers in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion was er voorafgaand aan de wedstrijd al wat spektakel. De 43ste Gemechaniseerde Brigade zorgde voor een bijzondere manier om de wedstrijdbal te presenteren. Dat gebeurde namelijk ‘abseilend’ vanuit de nok van het stadiondak. Het was een spectaculair begin van een verder niet erg verheffende eerste helft.

Met het basisdebuut voor Mo El Hankouri, een basisplaats voor Kaj Sierhuis en Mimoun Mahi op de reservebank, wist Groningen amper wat te creëren in het eerste bedrijf. Verder dan een wegens buitenspel afgekeurde goal van Ritsu Doan kwam de FC eigenlijk niet. De Graafschap stichtte aan de overzijde van het veld geregeld gevaar en hij het mede aan doelman Sergio Padt te danken dat de nul achterin gehandhaafd bleef.

In de tweede helft ging twee levensgrote kans van Charlison Benschop vooraf aan een dubbele wissel aan de kant van de thuisploeg. Paul Gladon en Django Warmerdam kwamen Thomas Bruns en Iliass Bel Hassani aflossen en daarmee had Groningen opeens een extra sterk aanspeelpunt voorin. Gladon deed bovendien nog extra van zich spreken door zijn eerste treffer voor Groningen en de enige van de wedstrijd te scoren. Na 76 minuten maakte hij op aangeven van captain Mike te Wierik de 1-0.

In het restant van de wedstrijd bleef Groningen keurig op de been en werden opeens meer duels gewonnen en tweede ballen gepakt. Het verzet van De Graafschap leek gebroken en de drie punten konden na ruim vier minuten extra tijd worden bijgeschreven. Tom van de Looi had in die fase nog Kaj Sierhuis afgelost.

De zesde thuiszege op rij in de Eredivisie voor FC Groningen is een reeks die pas zeven keer eerder in de historie van de club is voorgekomen en voor het laatste in 2015. Komende zaterdagavond, 6 april, kan FC Groningen en in het Hitachi Capital Mobility Stadion zeven van maken. Om 19.45 uur is Excelsior de volgende tegenstander.