Gifbeker nog niet leeg voor Groningen; uitschakeling tegen Twente

27 september 2018

FC Groningen heeft donderdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-0 verloren van FC Twente. Bij rust stond de FC al met 1-0 achter. Het betekent uitschakeling voor de Trots van het Noorden in de eerste ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi.

In de bekerontmoeting met FC Twente moest Danny Buijs zijn basiself van afgelopen zondag noodgedwongen op één positie wijzigen, door de schorsing voor Deyovaisio Zeefuik. Voor Zeefuik kwam Uriel Antuna in de ploeg. Ook Ajdin Hrustic moest wijken. Voor hem in de plaats speelde Tom van de Looi.

De startopstelling werd na ruim een halfuur alweer noodgedwongen aangepast toen Jeffrey Chabot geblesseerd het veld moest verlaten, Ajdin Hrustic in de ploeg kwam en Tom van de Looi in de verdediging werd geposteerd. Op slag van rust leidde een knullig balverlies de openingstreffer in van FC Twente-speler Javier Espinosa: 0-1.

De 18.192 aanwezige toeschouwers hoopten op een stormloop van FC Groningen op het doel van Twente, maar kwamen bedrogen uit. Met Ludovit Reis in de plaats van Michael Breij startte Groningen aan het tweede bedrijf en ontsnapte tweemaal toen de Tukkers het houtwerk raakten. In de 68ste minuut was het wel raak en maakte Peet Bijen de 0-2.

Vervolgens kwam bij FC Groningen aanvaller Tim Freriks voor linksachter Tim Handwerker en werd een slotoffensief van twintig minuten ingeluid. Ook in deze fase werd FC Groningen nooit echt heel dreigend, ook al door handenvol situaties van zeer slordig balverlies. Na drie minuten extra tijd was de uitschakeling een feit.

FC Twente hoort zaterdagavond de tegenstander in de tweede ronde van het bekertoernooi. FC Groningen zal zich snel moeten herpakken en zich richten uit Utrecht-thuis van aanstaande zondagmiddag om 14.30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Een strijd tussen respectievelijk de nummers 18 en 15 van de Eredivisie.

180927EOB9550

Laatste nieuws