string(9) "claudebot"

Gezamenlijke jeugdopleiding FC Groningen en BV Veendam.

Donderdag 05 maart 2009 om 15:53

FC Groningen en BV Veendam hebben een akkoord bereikt over een gezamenlijke jeugdopleiding. De naam wordt Regionale Voetbalopleiding Groningen, die zal worden gehuisvest op Sportpark Corpus den Hoorn. De samenwerking gaat in met ingang van het seizoen 2009/2010.

Met dit initiatief volgen beide clubs de ontwikkelingen in het  landelijke betaalde voetbal. Voorbeelden van vormen van samenwerking zijn: Vitesse/AGOVV, Twente/Heracles, AZ/Telstar en onlangs Heerenveen/Emmen. In de planontwikkeling binnen het huidige betaalde voetbal is volgens onderzoek slechts plaats voor 14 Top-opleidingen. FC Groningen was al langer de mening toegedaan dat het bij die selecte groep moest behoren. BV Veendam sluit zich hier nu met ingang van 1 juni 2009 bij aan.

De grondgedachte binnen de samenwerking is het ontwikkelen van (Noordelijk) voetbaltalent tot betaald voetballer. Naar de mening van zowel beide clubs, als ook de KNVB, betekent dit voor de provincie Groningen dat er slechts sprake kan zijn van één jeugdopleiding. Alle jeugdelftallen van BV Veendam zullen dan ook opgaan in de jeugdopleiding van FC Groningen.

Manager technische zaken Henk Veldmate van FC Groningen licht toe: “Het doel van de samenwerking is om de kwaliteit van talentvolle voetballers te verhogen en hierdoor een grotere doorstroom te realiseren naar het betaalde voetbal. We willen de kennis en krachten bundelen in plaats van met twee jeugdopleidingen in de breedte te werken. Hierdoor is sprake van minder kwantiteit en meer kwaliteit.”

De jeugdelftallen van de gezamenlijke jeugdopleiding zullen hun wedstrijden spelen onder de naam van en in het tenue van FC Groningen. De trainingen en wedstrijden zullen worden afgewerkt op Sportpark Corpus den Hoorn. Er zal een gezamenlijk logo worden ontwikkeld. Beide clubs houden voor het komende seizoen ieder een eigen Beloften team. Het is uiteindelijk de bedoeling dat er aan de bovenkant van de Regionale Voetbalopleiding sprake is van één Beloften elftal dat voorziet in de uitstroom naar één van beide clubs. Bovendien is het de intentie om per seizoen twee spelers van FC Groningen onder te brengen in de eerste selectie van BV Veendam.

Algemeen directeur Jan Korte van BV Veendam is van mening dat de gezamenlijke jeugdopleiding een goede bundeling van krachten zal worden. “Wij ondersteunen de visie van de KNVB om in de provincie Groningen één gezamenlijke jeugdopleiding te runnen. Al jarenlang heeft onze eigen opleiding te weinig rendement opgeleverd als het gaat om doorstroming van jeugdspelers naar onze eigen eerste selectie. In onze ogen zal de samenwerking op termijn een kwalitatieve impuls moeten geven aan onze eerste selectie. Tenslotte is dat het doel waarna we streven. Meer kwaliteit op vrijdagavond om 20.00 uur!”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’