string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Gezamenlijk energie stoppen in resultaat tegen Vitesse’.

Dinsdag 15 maart 2016 om 13:50

In de 570ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het uitduel met Excelsior, kijkt hij vooruit naar de komende thuiswedstrijd tegen Vitesse, gaat hij in op de huidige situatie bij de club en benoemt hij enkele activiteiten van deze week.

“De vijfde competitienederlaag op rij heeft er bij iedereen, die een groen-wit hart heeft, hard ingehakt. De bezorgdheid die onze achterban heeft, hebben wij ook. Daarom hebben wij afgelopen zondag – daags na het verlies in Rotterdam tegen Excelsior – direct de koppen bij elkaar gestoken en gesprekken gevoerd. Wij zijn van mening dat het geen enkele zin heeft in deze fase naar individuen te gaan wijzen. We zijn met elkaar in deze lastige situatie terecht gekomen en willen er ook met elkaar weer uitkomen.”
Geen thema
“Zoals wel vaker richten de pijlen zich bij slechte sportieve prestaties voornamelijk op de hoofdtrainer. Voor ons is een voortijdig vertrek van Erwin van de Looi geen thema. Hij is een man van de club en heeft ons de afgelopen twee seizoenen louter sportieve successen gebracht, met als hoogtepunt de winst van de KNVB-beker. Hiervoor verdient Van de Looi met zijn staf krediet. Wij steunen hen, zoals we ook de spelersgroep steunen. We zijn met elkaar verantwoordelijk voor de ontstane situatie.”
“Vijf nederlagen op rij dragen niet bij aan het zelfvertrouwen en dus is het vooral belangrijk intern de rust te bewaren en schouder aan schouder te blijven staan. Vandaar ook onze oproep van afgelopen zondag om achter spelers en staf te blijven staan. Onze supporters zijn zeer trouw aan de club, hebben een grote betrokkenheid en emoties uiten kan en mag. Alleen is er op dit moment niemand bij gebaat als we van elkaar af gaan staan en naar elkaar gaan wijzen. Laten we onze energie daarom vooral stoppen in het aanmoedigen van de ploeg en er voor zorgen dat we zondag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse weer resultaat weten te halen.”
Groninger sportprijs
“Het voelde gisteravond (maandag – red.) dubbel dat we uitgerekend in deze sportief zware tijden de sportprijs voor Groninger Sportploeg van 2015 in ontvangst mochten nemen. Natuurlijk zijn we er trots op dat onze prestatie van vorig jaar breed wordt erkend en dat we hiervoor werden onderscheiden. Uitbundig hierover zijn we niet, omdat – zoals gezegd – de zorg over onze resultaten van de laatste weken groot is. Niettemin bedanken wij vanaf deze plaats het Groninger publiek en de organisatie Sportplein Groningen voor de uitverkiezing.”
Dick Lukkien
“Tegelijkertijd met de Sportverkiezing 2015 werd Dick Lukkien gisteravond (maandag – red.) in Emmen gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer aan de Meerdijk vanaf het seizoen 2016/2017. Een mooie kans voor Lukkien om als zelfstandig hoofdtrainer in het betaalde voetbal aan de slag te gaan en wij wensen hem daarbij alle succes. We zullen hem ook na dit seizoen zeker blijven volgen. Lukkien heeft bij zijn presentatie bij FC Emmen direct aangegeven tot aan de zomer als assistent van Van de Looi er alles aan te zullen doen het seizoen bij FC Groningen goed af te sluiten.”
Collecte Kids United
“Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse wordt er zondag in om Euroborg gecollecteerd voor Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team. In totaal zullen 36 kinderen en jongeren van Kids United zondagmiddag actief zijn in het stadion; 16 wapperaars, 14 in de line-up en 6 kids in de shoot-out. Tijdens deze middag is er ook een sms-actie waarbij het publiek Kids United kan steunen door het bericht ‘kids’ te sturen naar 4411. De kosten hiervoor zijn 2 euro per sms. Met de opbrengst van de collecte en de sms-actie wil Kids United de club contributievrij houden voor de snel groeiende stichting voor kinderen en jongeren met een beperking. Wekelijks worden er bij Kids United trainingen, wedstrijden en activiteiten georganiseerd.”
Vrouwenvoetbal
“Bij de wedstrijd tegen Vitesse zijn er zondag ook ruim zeshonderd meiden en vrouwen aanwezig van clubs aangesloten bij het Amateurconvenant. Daaronder ook bijna alle leden van SVO BDE, waarmee wij onlangs een samenwerkingsintentie hebben ondertekend. Deze club uit Emmen is de grootste vrouwenvoetbalclub in Noord-Nederland en komt voort uit een samenwerking tussen vv Bargeres, DZOH en SC Erica. Hoewel wij binnen FC Groningen om uiteenlopende redenen zelf geen ruimte hebben voor een vrouwenelftal, dragen wij het vrouwenvoetbal wel een warm hart toe. De speciale actie rondom de competitiewedstrijd tegen Vitesse is één van de activiteiten om het vrouwenvoetbal verder te stimuleren.”
OpenStad
“Zaterdag wordt in Groningen de eerste OpenStad gehouden. Bedrijven in de Stad bieden daarbij belangstellenden een kijkje achter de schermen. Net als andere Euroborg-bewoners als Jumbo Supermarkten, bioscoop Kinepolis (voorheen Wolff bioscoop – red.), Plaza Sportiva, Fair Play Casino, Noorderpoort en het Alfa-college, zet FC Groningen deze dag tussen 10.00 uur en 16.00 uur de deuren open.”
“Hoe is het om door de spelerstunnel te lopen? Hoe zien de kleedkamers eruit? Welk uitzicht heb je vanuit een skybox? En op welke manier komen de bezoekende supporters het stadion in? Dit alles kunnen bezoekers ervaren tijdens OpenStad. Tevens zijn er diverse kraampjes in het stadion, vallen er leuke prijzen te winnen met het zogenaamde ‘shirt speuren’ en geldt er speciaal op deze dag een korting van tien procent in de FanCorner van FC Groningen.”
Jong FC Groningen
“Met de mededeling dat Jong FC Groningen vanavond vanaf 18.30 uur in Rotterdam de koppositie in de Beloftencompetitie verdedigt tegen Sparta Rotterdam, besluiten wij deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard