string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gewijzigde verkeerssituatie uit richting Hoogezand.

Maandag 02 februari 2009 om 17:05

Bezoekers uit de richting Hoogezand hebben sinds 1 februari op de A7 te maken met een gewijzigde verkeerssituatie naar en van Euroborg. Dit betekent dat supporters uit oostelijke richting, die de competitiewedstrijd FC Groningen – NEC bezoeken, met meer reistijd rekening dienen te houden.

Sinds zondag 1 februari loopt de hoofdroute via het nieuwe tracé A7 (in de volksmond het Euvelgunnetracé) aan de oostkant van Groningen. Dit tracé is door het nieuwe knooppunt Euvelgunne verbonden met de Oostelijke Ringweg (N46) en door het nog niet geheel complete knooppunt Engelbert met de A7-oost. Dit laatste knooppunt wordt in april 2009 afgemaakt. Het voordeel van de nieuwe route is dat het verkeer beter doorstroomt omdat er minder verkeerslichten gepasseerd hoeven te worden.

Via borden
Via borden worden supporters doorverwezen naar de parkeerterreinen P1 t/m P4. De route naar P3 en P4 loopt via de nieuwe aansluiting en via de afrit Gothenburgweg. Voor het parkeren op P1 en P2 worden bezoekers verwezen via de afrit Lubeckweg (ter hoogte Dagblad van het Noorden).

Richting Hoogezand
De A7 richting Hoogezand is vanaf de afrit Westerbroek gedurende drie maanden gestremd. Voor FC Groningen-supporters betekent dat voor alle op één na resterende thuiswedstrijden in competitieverband van dit seizoen. Vanaf Euroborg kunnen bezoekers via het Europaplein en de ring of via de Europaweg, afrit Westerbroek en de Oude Rijksweg weer richting Hoogezand.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’