string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Geweldige apotheose van opnieuw spannend Eredivisie-seizoen’.

Dinsdag 09 mei 2017 om 15:35

In de 629ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen PSV, kijkt hij vooruit naar de laatste speelronde van de Eredivisie en de slotwedstrijd van FC Groningen onder-23 in het Noordlease Stadion, meldt hij wijzigingen in de medische staf, de stage van een Ghanese verdediger en een nieuw contract voor Ajdin Hrustic.

“We hebben opnieuw een zeer spraakmakende competitieronde in de Eredivisie achter de rug. Door ons verdienstelijke gelijkspel tegen uittredend landskampioen PSV houden we nog steeds zicht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De beslissing valt op de allerlaatste speeldag, waarbij voor ons zondagmiddag om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma staat. Het uitgangspunt voor ons is duidelijk: wij moeten zelf winnen en sc Heerenveen of Heracles Almelo mag in dat geval geen punten halen.”
 
“Het belooft zondag een geweldige apotheose te worden van opnieuw een zeer spannend Eredivisie-seizoen. Zowel de strijd om de landstitel als de deelname aan de play-offs voor Europees voetbal en tegen degradatie zijn nog volledig open. En als je naar de uitslagen kijkt in de afgelopen speelronde is met geen mogelijkheid te voorspellen hoe dit alles zal aflopen. Aan spanning en sensatie in de Eredivisie geen gebrek en dat is wat we met z’n allen toch graag zien.”
 
Onder-23
“Ook voor FC Groningen onder-23 staat komend weekeinde de laatste speelronde op het programma. In de Derde Divisie Zaterdag speelt de ploeg van trainer/coach Alfons Arts zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Lisse. Het duel, waarbij de bezoekers nog kampioen kunnen worden, wordt gespeeld in het Noordlease Stadion. De aftrap is om 15.00 uur.”
 
“Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang. Voor overige bezoekers kost een kaartje 3 euro. Groepen van 10 personen of meer betalen een euro per toegangsticket. Kaarten bestellen kan eenvoudig online via kaartverkoop.fcgroningen.nl of via de FanCorner bij het Noordlease Stadion, op werkdagen geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.”
 
Ajdin Hrustic
“Mogelijk is Ajdin Hrustic één van de spelers, die zaterdagmiddag in actie komen namens FC Groningen onder-23. In de uitwedstrijd tegen AZ maakte hij zijn debuut in het eerste elftal en onlangs scoorde Hrustic als invaller in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle zijn eerste Eredivisie-treffer. Vanaf volgend seizoen maakt Hrustic vast deel uit van de eerste selectie van hoofdtrainer Ernest Faber. Wij zijn met Hrustic een nieuw verbeterd contract overeengekomen dat loopt tot medio 2018, met een optie op nog een seizoen.”
 
Stage
“Deze week loopt Christopher Nakai Nettey stage bij FC Groningen. Nettey is een 18-jarige verdediger en speelt momenteel in het Attram de Visser Soccer Academy U19 team, een Ghanese voetbalschool geleid door voormalig speler Godwin Attram en scout Piet de Visser.”
 
Wijzigingen medische staf
“Met ingang van het nieuwe seizoen zullen er binnen de medische staf enkele wijzigingen plaatsvinden. Naast sportarts Stijn de Bruijn en orthopedisch chirurg Reinoud Brouwer zal Erwin Brans als sportarts in opleiding worden toegevoegd aan de medische staf rond de eerste selectie. Hans de Vries stopt na dit seizoen met zijn werkzaamheden bij de eerste selectie, maar hij blijft als sportarts verbonden aan de opleiding. Allen zijn vanuit het Martini Sportmedisch Centrum verbonden aan FC Groningen.”
 
“Jeroen IJmker, op dit moment fysiotherapeut binnen de opleiding, gaat samen met manueel therapeut en sportfysiotherapeut Wouter van den Berg de fysiotherapeutische zorg voor de eerste selectie en FC Groningen onder-23 op zich nemen. IJmker vervangt Johan Nieuwenhuis, die stopt bij FC Groningen. Sven Aukes en Jesse Renken zullen het aankomende seizoen werkzaam zijn als fysiotherapeut in respectievelijk de bovenbouw en onderbouw van de opleiding van FC Groningen. Allen zijn werkzaam vanuit Medisch Centrum Zuid, fysiotherapiepraktijk en samenwerkingspartner van FC Groningen.”
 
Felicitaties
“We besluiten deze nieuwsbrief met de hartelijke felicitaties aan onze collega’s van de Energy Valley Topsportclub Abiant Lycurgus met het prolongeren van de nationale volleybaltitel.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard