string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Gevolgen aanslagen in Parijs overal voelbaar’.

Dinsdag 17 november 2015 om 14:39

In de 555ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen gaat algemeen directeur Hans Nijland onder meer in op de gevolgen van de terroristische aanslagen in Parijs en kijkt hij vooruit naar de herstart van de competitie, komend weekeinde.

“De afgelopen dagen is eens te meer duidelijk geworden dat voetbal slechts een belangrijke bijzaak in het leven is. De gezondheid, vrijheid en veiligheid van mensen is ons allerbelangrijkste gemeengoed. Het is daarom ook volstrekt logisch dat de gevolgen van de aanslagen in Parijs overal ter wereld voelbaar en zichtbaar zijn. En sinds gisteren (maandag – red.) ondervinden ook wij hiervan heel concreet de gevolgen. De autoriteiten in Frankrijk hebben ons laten weten dat wij – als direct gevolg van de terreurdaden in Parijs – geen kaartverkoop kunnen opstarten voor onze Europese wedstrijd in en tegen Olympique Marseille, op donderdag 26 november.”
Veiligheidsoverwegingen
“De Fransen laten uit veiligheidsoverwegingen geen supporters van FC Groningen toe in het gastenvak van Stade Vélodrome. Het land is niet alleen in de hoogste staat van paraatheid, vanwege de jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Parijs hadden de autoriteiten al aangegeven dat er rondom het Europese duel in Marseille te weinig agenten beschikbaar zouden zijn voor het drie dagen lang handhaven van de openbare orde en veiligheid in de havenstad. Let wel: er geldt geen reisverbod naar Frankrijk of Marseille, wij worden alleen niet in de gelegenheid gesteld een kaartverkoop op te starten.”
“Ons is bekend dat er supporters zijn, die reeds een reis richting Marseille hebben geboekt. FC Groningen kan niet financieel aansprakelijk worden gesteld voor de eventueel reeds gemaakte kosten. Wij kunnen bij het verhalen van de kosten ook geen actieve rol spelen. Wel kunnen wij gedupeerden adviseren direct contact te leggen met het betreffende hotel of de reisorganisatie, de situatie voor te leggen en daarbij een beroep te doen op de coulance van de accommodatie- dan wel reisverstrekker. Ons bereiken berichten dat enkele supporters er op deze manier reeds in zijn geslaagd hun accommodatie of reis kosteloos te annuleren.”
Andere evenementen
“Natuurlijk volgen wij ook de berichtgeving om ons heen. Zo worden er sportevenementen als gevolg van de aanslagen in Parijs afgelast of versoberd. Bij alle evenementen gelden verscherpte veiligheidsmaatregelen. Momenteel wordt er ook gekeken naar het bezoek van uitsupporters bij andere Europese wedstrijden in Frankrijk. Projectleider Romke Hoogstra zal namens FC Groningen morgen (woensdag – red.) naar Marseille reizen om daar deel te nemen aan het veiligheidsoverleg over het Europese duel tussen Olympique en FC Groningen.”
“In de Franse havenstad zal er geen ruimte meer zijn voor onderhandelingen, maar zullen de maatregelen die rondom de wedstrijd worden getroffen, worden besproken. Daarnaast willen wij met onze aanwezigheid in Marseille laten zien dat wij voortdurend voor de belangen van onze supporters willen opkomen, óók als ons – buiten onze macht – regelingen worden opgelegd.”
Veiligheidsmaatregelen
“Tevens willen wij op de hoogte zijn van de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen met betrekking tot de chartervlucht, met spelers, staf, medewerkers en relaties van de club aan boord. In het gezelschap van de spelersgroep zullen namelijk – naast functionarissen van de club – ook vertegenwoordigers van de media meereizen en een groep zakelijke relaties. Uiteraard willen wij ons goed op de hoogte laten stellen van de veiligheidsmaatregelen en -risico’s tijdens ons verblijf in Marseille. Wij voelen vanzelfsprekend een verantwoordelijkheid voor een ieders aanwezigheid in ons reisgezelschap richting Frankrijk.”
Gratis consumpties
“De Supportersvereniging FC Groningen wil van de nood een deugd maken door donderdag 26 november het Supportershome in Euroborg open te stellen. Belangstellenden kunnen daar gezamenlijk kijken naar de wedstrijd, die live wordt uitgezonden op FOX Sports. Om op enigerlei wijze toch een gebaar richting gedupeerden te kunnen maken als compensatie en als troost voor het feit dat we geen kaarten mogen verkopen aan onze supporters, zullen wij in overleg met de Supportersvereniging een aantal gratis consumpties ter beschikking stellen tijdens deze avond en op een snack trakteren. Het duel in Marseille begint om 21.05 uur. Mensen die onderweg zijn of onze Europese wedstrijd sowieso graag via radio willen volgen, kunnen dit doen via een live verslag op Radio Noord.”
De Graafschap-uit
“Voordat het allemaal zover is, vangt komend weekeinde speelronde 13 aan in de Eredivisie. Wij gaan zaterdagavond op bezoek bij De Graafschap en weten ons daarbij inmiddels gesteund door bijna driehonderd supporters in het gastenvak. De verkoop voor deze competitiewedstrijd loopt nog tot en met morgenavond (woensdag – red.). Het duel in Doetinchem begint zaterdag om 20.45 uur.”
“In de voorbereiding op de herstart van de competitie mist trainer Erwin van de Looi dezer dagen nog drie internationals. Hans Hateboer neemt het vanavond om 18.30 uur met Jong Oranje in een uitwedstrijd op tegen Slowakije met zijn ploeggenoot Albert Rusnak. Simon Tibbling is met Jong Zweden op pad, dat eerder vandaag met 1-0 won op bezoek bij Jong Georgië aantreedt.”
Gezond Scoren
“Morgenmiddag (woensdag – red.) organiseert Stichting FC Groningen in de Maatschappij in Wolff bioscoop Groningen een quiz in het kader van het project Gezond Scoren. Van de 26 deelnemende scholen gaan er drie strijden om de hoofdprijs van drieduizend euro: de Siebe Jan Boumaschool uit Groningen, OBS Garmerwolde en OBS De Klimop uit Ter Apelkanaal. Meer dan tweeduizend kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 hebben de afgelopen periode deelgenomen aan dit fantastische project van onze maatschappelijke stichting.”
Shirtkeuze
“We beëindigen deze nieuwbrief met de mededeling dat er inmiddels al meer dan drieduizend stemmen zijn uitgebracht op de ontwerpen voor de nieuwe wedstrijdshirts voor het seizoen 2016/2017. Stemmen op uw favoriete thuis- en uitshirt kan nog tot en met aanstaande zondag via onderstaande link.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’