Geslaagde voetbaldag bij Suri-OldStars Hoogezand

9 september 2019

De FC Groningen OldStars vertoonde afgelopen zaterdag (7 september) haar voetbalkunsten tijdens de derde editie van het ‘Suri-OldStars event’ in Hoogezand. Een prachtige voetbaldag waar zowel regulier veldvoetbal als Walking Football werd gespeeld. Stichting FC Groningen in de Maatschappij opende het ‘Suri-OldStars event’ op de sportvelden van VV Kwiek. 

Tijdens de gezellige familiedag werden er diverse wedstrijden Walking Football gespeeld waarin sportiviteit en respect voorop stond. Naast FC Groningen waren er onder andere teams uit Leek, Winsum en Groningen aanwezig. Uiteraard gaven ook de voetballers van de Suri-OldStars Hoogezand acte de préséance.
 
De dag bestond, naast de wedstrijden in het Walking Football, ook uit wedstrijden 7 tegen 7 regulier voetbaltoernooi. In het reguliere veldvoetbaltoernooi met teams uit het gehele land, werd er ter afsluiting een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Surinaamse oud-internationals en een mixteam uit Noord-Nederland gespeeld. Een zeer geslaagde voetbaldag, georganiseerd door Suri-OldStars Hoogezand, waarin onder meer Walking Football op een positieve wijze op de kaart is gezet.
 
Walking Football is één van de projecten waar Stichting FC Groningen in de Maatschappij zich actief voor inzet. Deze vorm van voetbal is speciaal gericht om oudere mensen in beweging te krijgen en sociaal betrokken te houden. Bij Walking Football mag niet worden gerend, is positiespel van groot belang en onderling respect staat hoog in het vaandel.
 
Walking Football is voor iedereen boven de 60 jaar toegankelijk. Iedere week wordt er getraind door de groep FC Groningen OldStars. Voor meer informatie over Walking Football bij FC Groningen; klik hier. 

oldstars11

Laatste nieuws