Geslaagde tweede editie van Top Sportdag EVTC

1 maart 2018

De Aclo was op de laatste dag van februari het decor van een sportdag voor de jeugd in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. De zes samenwerkende sportclubs binnen de Energy Valley Topclub (EVTC) verleenden hun medewerking aan een onvergetelijke sportdag voor circa tweehonderd voornamelijk jeugdige sporters.

Net als bij de eerste editie in 2017 stond de dag in het teken van kennismaking met diverse sporten en was het programma mede gericht op jeugd met een lichamelijke, verstandelijke en auditieve beperking. Het gezamenlijk sporten, samen met valide sporters en de topsporters van FC Groningen, Donar, Abiant Lycurgus, Nic./John Schokker Makelaardij, GIJS en GHHC stond voorop.

Top Sportdag 2018 (3)

Initiatief
Het initiatief voor deze gezamenlijke sportdag kwam vanuit het platform van de Energy Valley Topclub en werd breed gedragen door de zes leden. De dag werd georganiseerd onder supervisie van vijf studenten, die het project managen. Het programma omvatte basketbal, volleybal, voetbal, korfbal en hockey. Bij dat deel kregen zo’n 200 jongeren in de leeftijd van 8 tot 15 jaar de gelegenheid te sporten, samen met spelers van FC Groningen, Donar, Abiant Lycurgus, Nic./John Schokker Makelaardij, GIJS en GHHC.

Top Sportdag 2018 (2)

Aangepast
Ook draaide er een programma voor sporters met een lichamelijke handicap. Daarbij was er in twee groepen ruimte voor in totaal zo’n dertig personen, voornamelijk jongeren maar ook (jong)volwassenen. Elektrisch hockey, rolstoelbasketbal, zitvolleybal, rolstoelrugby en aangepast voetbal waren de sporten, die bij toerbeurt werden beoefend. Hand-biken was een ‘side-event’.

Naast de zes deelnemende clubs en de Energy Valley Topclub waren er nog diverse partners die de Top Sportdag mogelijk hebben gemaakt: Hanze Intituut voor Sportstudies, Alfa-college, Stichting Bea, Fonds Gehandicaptensport, Huis voor de Sport en Rabobank Groningen.

Top Sportdag 2018 (5)

Laatste nieuws