string(9) "claudebot"

Geslaagde start trainingskamp in Oliva.

Zondag 04 januari 2015 om 21:52

FC Groningen heeft een geslaagde eerste dag van het trainingskamp in Oliva Nova achter de rug. Na een lange en pittige ochtendtraining volgde een leuk uitje naar Valencia waar de kraker tussen Valencia en Real Madrid werd bezocht.

De selectie en staf van FC Groningen vloog zaterdagavond even na zessen met een toestel van Transavia van Schiphol naar Alicante. Na een probleemloze vlucht landde de FC rond half negen in Spanje waar bijna een uur moest worden gewacht op de bagage. Ondanks die vertraging in Alicante was de selectie op tijd in het hotel in Oliva Nova om aan te schuiven voor het avondeten.
Net als de afgelopen twee jaar verblijft FC Groningen in het vier sterren-hotel Oliva Nova Golf Beach and Golf Resort. Op ongeveer een kilometer lopen liggen de voetbalvelden waar FC Groningen deze week dagelijks traint. Om half elf begon de FC aan de eerste pittige training die bijna 2,5 uur duurde en bestond uit loopoefeningen, oefeningen met de bal en een partijvorm. Uiteraard deden de recente aanwinsten Simon Tibbling en Albert Rusnak volop mee.
De laatste hield een goed gevoel over aan zijn eerste training met zijn nieuwe club. “Het was een prima training. Eindelijk kon ik echt wat doen na al het papierwerk van de overgang naar FC Groningen. Ik ben blij dat ik er bij ben. Van hier uit kan me gaan verbeteren als voetballer. Ik wil een speler worden van FC Groningen die de fans zich zullen blijven herinneren. Ik voel me erg welkom bij FC Groningen. Het zijn hier niet alleen goede voetballers, maar ook gewoon leuke jongens. Dat helpt zeker om mijn beste voetbal te kunnen laten zien.”
FC Groningen is met 25 spelers afgereisd naar Oliva Nova. “In de loop van de week zul je zien dat sommige spelers een training of een deel van de training moeten missen door klachtjes,” legt trainer Erwin van de Looi uit. “Ik wil wel de mogelijkheid hebben om elke dag elf tegen elf te kunnen spelen. Vandaar dat we voor deze grootte hebben gekozen.” De eerste training onder ideale omstandigheden -een temperatuur van vijftien graden in een behaaglijk zonnetje- duurde maar liefst 2,5 uur. En dat had een reden. Van de Looi: “We hebben de training verlengd omdat we vanmiddag naar Valencia – Real Madrid gaan.”
De selectie en staf kregen in stadion Mestalla een mooi spektakel te zien dat eindigde in een verrassende 2-1 overwinning voor thuisclub Valencia. Morgen vervolgt FC Groningen de trainingsweek met een ochtend- en middagtraining om respectievelijk half elf en half vier.

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

19 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus