Geslaagd Walking Football event in Ulrum

3 december 2019

FC Groningen in de Maatschappij organiseerde afgelopen vrijdagmiddag, 29 november, in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en vier studenten Sportkunde aan de Hanzehogeschool Groningen een prachtig Walking Football event in Ulrum. Doel was het Walking Football voor 60-plussers in de gemeente Het Hogeland zichtbaar te maken.  Ondanks het slechte weer kunnen de deelnemers terugkijken op een geslaagde dag.  

Oldstars ulrum1

De OldStars van FC Groningen, Noordpool UFC en OKVC waren deze middag samen de ambassadeurs voor het Walking Football. De opening van het event vond plaats om 14.00 uur. Mick Duzink, manager maatschappelijke projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij, verzorgde de opening met een korte toespraak over het Walking Football.
 
Vervolgens kreeg Henk Bos het woord en werd er verteld hoe het Walking Football tot stand was gekomen bij Noordpool UFC. Raadslid van het CDA, in de gemeente Het Hogeland, Kor Berghuis, was ook aanwezig tijdens het event en deed zelfs fanatiek mee met de training. 
 
Na de opening gingen de mannen het veld op waar de vier studenten van de Hanzehogeschool de spelregels nog even uitlegden aan de nieuwe deelnemers. Er werden zeven teams gemaakt die werden verdeeld over drie velden waar wedstrijdjes werden gespeeld, het andere team ging naar het side-event: het gatendoek. Na een kwartier werd er doorgedraaid. 
 
Helaas werd de training eerder dan gepland gestopt vanwege de vele regen. De mannen konden de kantine in, waar zij begonnen aan de derde helft. Ondanks de mindere weersomstandigheden, konden alle deelnemers terugkijken op een geslaagde middag. Alle deelnemers van het event zijn uitgenodigd om de wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht op zondag 8 december bij te wonen. 

Oldstars ulrum3

Laatste nieuws