string(9) "claudebot"

Gerard Kemkers manager Performance Center FC Groningen.

Dinsdag 25 november 2014 om 13:50

Gerard Kemkers treedt per 1 december 2014 fulltime in dienst van FC Groningen. De 47-jarige voormalige topschaatscoach uit Peize wordt manager Performance Center van de Trots van het Noorden. Hij gaat de professionele tak van het nieuw te verrijzen Topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn ontwikkelen en leiden. Onderdeel hiervan is het Performance Center waarin het project ‘2018: talenten op één’ centraal komt te staan.

Dit ambitieuze project is een professioneel en uitgebreid opleidingstraject voor jonge voetbaltalenten uit heel Nederland, en ook daarbuiten. Eén van de doelstellingen van het beleidsplan van de club om de volgende stap te maken en zich te onderscheiden van de concurrentie is dat de eerste selectie van FC Groningen vanaf 2018 voor vijftig procent bestaat uit spelers, die zijn opgeleid en gevormd op het nieuwe trainingscomplex van FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn.
Het beoogde ultramoderne Topsportzorgcentrum van Groningen is voorzien van de meest geavanceerde trainings- en opleidingsfaciliteiten, met technologische kennis en een sportwetenschappelijke benadering, waar een topsportklimaat heerst op gebied van sportieve voetbaltechnische prestaties, fysieke gesteldheid, mentale weerbaarheid en life style. Dit alles onder intensieve begeleiding van en professioneel geleid door bewezen specialisten. Op het Topsportzorgcentrum dienen topsport, topzorg (zowel professioneel als voor de breedtesport) en top-ondernemen samen te komen. Tevens kan het sportcomplex dienen als ontmoetingsplaats voor maatschappelijke projecten en initiatieven.
Bij de professionele tak van het Topsportzorgcentrum en het project ‘2018: talenten op één’ horen in de ogen van FC Groningen naast de beste faciliteiten ook de beste mensen. De Trots van het Noorden is daarbij gegaan voor de absolute top en heeft hiervoor Gerard Kemkers (Groningen, 8 maart 1967) aan zich weten te binden. De voormalige schaatscoach heeft zijn sporen in de topsport ruimschoots verdiend en bewezen in een topsportklimaat een team te kunnen klaarstomen voor topsportprestaties op het allerhoogte niveau.
De TVM-schaatsploeg – waaraan Kemkers sinds 2002 leiding gaf – was trendsetter en innovatief. Onder leiding van de tweevoudig ‘Coach van het Jaar’ behaalden zijn pupillen in totaal zeven gouden Olympische medailles en werden onder anderen Jochem Uytdehaage, Sven Kramer en Ireen Wüst mondiaal bekende en succesvolle topschaatsers
Daarnaast leverde Gerard Kemkers veelvoudig Europees- en wereldkampioenen af. Zelf was Kemkers als voormalig allround-schaatser ook topsporter. Na de Olympische Spelen van 2014 in het Russische Sochi werd hij voor zijn prestaties als coach benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Trainingscomplex Corpus den Hoorn wordt momenteel heringericht en ondergaat een grootschalige renovatie. FC Groningen gaat vanaf medio 2015 met alle elftallen trainen op het sportpark, dat zal gaan bestaan uit in totaal zeven nieuwe sportvelden. ‘Corpus’ – zoals het complex in de volksmond heet – wordt sinds het voorjaar van 2014 in nauwe samenwerking met de club door de gemeente Groningen heringericht met nieuwe velden en voorzieningen. Met de realisatie van het nieuwe trainingscomplex op Corpus den Hoorn gaat een reeds lang gekoesterde wens van FC Groningen in vervulling om alle elftallen van de club – van de eerste selectie tot en met alle jeugdteams – onder één dak onder te brengen op één trainingscomplex binnen de stadsgrenzen.
Het Topsportzorgcentrum moet het nieuwe centrale hoofdgebouw op Corpus gaan worden. Echter de financiering ervan is nog niet voor de volle honderd procent rond. Hiervoor is de Trots van het Noorden met diverse partijen in gesprek, waaronder de gemeente Groningen, eigenaar Euroborg N.V. en enkele commerciële partijen. Hoofdsponsor Essent van FC Groningen draagt in financiële zin bij aan de exploitatie van het complex. Ondernemersorganisatie VNO-NCW MKB Noord heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in de huur van ruimte in het gebouw. Daarnaast is FC Groningen met commerciële partijen in gesprek waarbij de naamgeving van het Topsportzorgcentrum een optie is.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus