string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Genomineerde Kieftenbeld: ‘Een hele eer’.

Woensdag 13 augustus 2014 om 15:52

Maikel Kieftenbeld is één van de vier kandidaten voor de titel ‘Maatschappelijk speler Eredivisie 2014’. De aanvoerder van FC Groningen is trots op zijn nominatie voor deze prestigieuze verkiezing, maar reageert bescheiden als hij is: “Voor mijn gevoel doe ik niet iets heel speciaals.”

Daar denkt de Eredivisie en de stichting Meer dan Voetbal totaal anders over. Volgens de selectiecommissie toont Kieftenbeld aan zeer actief betrokken te zijn bij de maatschappelijke activiteiten van zijn club, in dit geval dus FC Groningen. De captain van de Trots van het Noorden heeft voor het winnen van de eervolle titel concurrentie van Georginio Wijnaldum (PSV), Bram van Polen (PEC Zwolle) en Deniz Türüc (Go Ahead Eagles). Aan de uitverkiezing is een prijs gekoppeld van 50.000 euro, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij, Maatschappelijk Partner van de Eredivisie.
Reactie
Nadat maandagmiddag bekend werd dat Kieftenbeld was genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk speler Eredivisie 2014’, was zijn eerste reactie er één van verbazing. “Waarom? Ik doe toch niets bijzonders… Het is geweldig om andere mensen, die vaak in veel mindere posities verkeren, te helpen en blij te maken. Ik krijg daar enorm veel energie van. Maar laat duidelijk zijn dat ik mijn nominatie een hele eer vind. Het geeft me een trots gevoel en het is heel mooi dat mijn activiteiten op deze manier worden gewaardeerd.”
Kieftenbeld is onder meer genomineerd omdat hij zich inspant bij veel projecten en zich wekelijks inzet op maatschappelijk gebied. De captain van FC Groningen is met name betrokken bij de FC Groningen Buurt Battle, één van de maatschappelijke projecten binnen de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, en is één van de ambassadeurs van Kids United.
Kids United
Deze unieke voetbalclub voor kinderen met een handicap heeft een speciaal plekje in zijn hart. Kids United is een voetbalclub voor kinderen met een beperking, met als doel: plezier, voetballen/bewegen en respect voor elkaar. “Toen ik voor het eerst bij Kids United kwam”, vertelt Kieftenbeld, “maakte me dat blij en merkte ik dat het me energie gaf. Ik heb direct na afloop bij de leiding aangegeven graag vaker betrokken te willen worden bij hun activiteiten. Nu ga ik regelmatig bij een training kijken en doe ik zelf mee of verzorg ik een oefening. In het begin was ik de speler van FC Groningen, nu kennen alle mensen me bij de voornaam.”
Kieftenbeld is zich zeer terdege bewust van de bevoorrechte positie, die hij als voetballer heeft. “Het is duidelijk dat het bij FC Groningen niet alleen om het voetballen draait. En ik zou dat ook niet willen. Het voetbalwereldje is een klein wereldje. Voetbal is wel belangrijk, omdat het mijn beroep is, maar het is zeker niet het belangrijkste in het leven. Dat probeer ik me heel vaak voor te houden en te realiseren. Ik doe geen studie naast mijn voetbalcarrière, maar ik wil niet 24 uur per dag met voetbal bezig zijn. Anders wordt je wereld wel heel klein en verlies je de realiteit uit het oog.”
Flyers
Op maandag 1 september, tijdens het gala ‘Voetballer van het Jaar 2014’, hoort Kieftenbeld of hij de opvolger wordt van Siem de Jong. De winnaar van 2013 vormt samen met Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie), Jaap de Groot (Chef sport De Telegraaf), Barbara Barend (hoofdredacteur Helden magazine) en Michiel Verboven (Managing Director VriendenLoterij) de jury. Op de vraag hoe Kieftenbeld over zijn kansen denkt, antwoordt hij met een stalen gezicht: “Ik ga winnen…” Om vervolgens een vette grijns op zijn gezicht te toveren. “Of ik er nog iets aan ga doen om de prijs in de wacht te slepen? Ik denk dat ik flyers ga uitdelen… Haha!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’