Gemengde gevoelens voor Texeira.

Maandag 05 december 2011 om 15:54

Zaterdagavond speelde FC Groningen tegen NEC. 3-3 was de eindstand. Voor David Texeira was het zowel een geslaagde als minder geslaagde avond. Hij scoorde de drie goals voor FC Groningen, maar steeds maakte NEC gelijkspel.

FC Groningen begon de eerste helft goed. Danny Holla en Tim Sparv deden allebei een poging tot scoren, maar deze waren niet goed genoeg. Na een tijdje was het toch NEC dat sterker begon te spelen. Meerdere kansen waren er voor de uitpartij. Gelukkig werden deze niet optimaal benut. FC Groningen wist eventjes alleen nog maar dreigend over te komen via hoekschoppen, maar in de 29ste minuut was daar toch de goal voor FC Groningen. Een lange pass van Tom Hiariej die werd afgemaakt door David Texeira zorgde voor de 1-0. Heel lang kon onze FC hier echter niet van genieten, want twee minuten later maakt Abdisalam Ibrahim van NEC de eerste gelijkmaker.
Na de rust begon de thuisploeg niet denderend. De verdediging liet zo nu en dan te wensen over en dit bood weer perspectief voor NEC. Genero Zeefluik scoorde bijna, maar miste. Dit was extra vervelend voor de uitploeg toen bleek dat Texeira twee minuten later via een lage bal scoorde. 2-1 voor FC Groningen! Na deze goal is het vooral weer NEC die aan de bal is en sterker begint te spelen. In de 82ste minuut zorgt Melvin Platje voor de tweede gelijkmaker. Ook deze keer is de gelijke stand van korte duurt, doordat Texeira wéér een bal weet te raken, dit keer met zijn hoofd. Texeira geeft aan hier erg blij mee te zijn, omdat dit altijd één van zijn zwakste punten is (geweest). Het spel is bijna afgelopen, maar in de extra tijd weet Melvin Platje nog een goal te maken. Dé gelijkmaker: 3-3.

Zondag a.s. speelt FC Groningen om 16.30 uit tegen Vitesse. Laten we hopen dat Texeira dan zorgt voor de winnende goal!

LINE-UP
Gelukkige deelnemers die mee mochten lopen in de line-up voorafgaand aan de wedstrijd waren: Kelly Mosselman, Lucas Wieringa, Pepijn Vlasma, Sietse Zijlstra, Robbin de Boer, Stefan Voorburg, Mitzi Passchier, Thijs Mechielsen, Ivar Cats, Niels Drenth, Robin Dreves

SHOOT-OUT
Tijdens de rust van de wedstrijd mochten de volgende GWB leden penalty’s nemen: Jorn van der Velde, Rick Jager, Bas Alers, Johan Helmholt, Kevin Pauwels, Leon Wasser

JUNIOR REPORTER
Douwe Jan Dekker nam deze wedstrijd plaats op de perstribune, hij heeft een verslag geschreven van de wedstrijd. Om zijn verslag te lezen klik hier.