string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gemeenteraad stemt in met afkoop onderhoudsbijdrage.

Donderdag 28 mei 2015 om 09:41

Een meerderheid van de gemeenteraad van Groningen heeft woensdagavond ingestemd met een raadsvoorstel van het college van B&W over de afkoop van de onderhoudsbijdrage aan Euroborg NV. De afkoop is voor de gemeente budgettair neutraal.

Sinds de opening van Euroborg maakt de gemeente jaarlijks een onderhoudsbijdrage over aan Euroborg NV, de eigenaar van het stadion van FC Groningen. Het voorstel van het college aan de raad was deze onderhoudsbijdrage af te kopen. Euroborg NV ontvangt hierdoor eenmalig een bedrag van 5,7 miljoen euro. Het is de bedoeling dit bedrag vanuit Euroborg NV door te lenen aan FC Groningen.
Vermogensherstructurering
Door het aangenomen voorstel en het doorlenen van de bijdrage wordt FC Groningen in staat gesteld een vermogensherstructurering door te voeren. Hierdoor kan de Trots van het Noorden een nog steviger basis leggen onder een bestendiger bedrijfsvoering. Voor FC Groningen biedt dit namelijk de mogelijkheid om zich te ontdoen van duurder vreemd vermogen.
Gevolg hiervan is dat FC Groningen in staat wordt gesteld de financiële middelen te genereren en vrijgekomen middelen aan te wenden om een substantiële bijdrage te leveren aan het realiseren van het gewenste Topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn.

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard