string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gemeenteraad geeft goedkeuring aan nieuw trainingscomplex.

Donderdag 20 februari 2014 om 09:20

FC Groningen traint vanaf medio 2015 op het nieuwe trainingscomplex Corpus den Hoorn. Dit complex wordt vanaf het voorjaar van 2014 door de gemeente, in samenwerking met de FC, heringericht met nieuwe velden en voorzieningen. De gemeenteraad van Groningen stemde woensdagavond in met het voorstel van wethouder Dig Istha.

Hierdoor kan onderwijsinstelling Noorderpoort op de huidige trainingslocatie van FC Groningen op het Europapark in de zomer van 2015 starten met de bouw van een sporthal met aanpalende sportvelden. Deze sporthal wordt eveneens samen met de gemeente ontwikkeld en geëxploiteerd.
Renovatie
Het sportcomplex Corpus den Hoorn krijgt met de herinrichting een grootschalige renovatie. FC Groningen legt drie eigen velden aan. Deze velden zijn een moderne combinatie van natuur- en kunstgras. Voor de op het complex gevestigde verenigingen worden vier bestaande velden aangepakt.
Door de aanleg van nieuwe kunstgrassportvelden en kleedkamers kan het complex intensiever worden gebruikt door de reeds aanwezige verenigingen. Tegelijkertijd geeft de trainings-aanwezigheid van alle FC Groningen-elftallen een enorme impuls aan de amateurverenigingen op het complex.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’